Enrike: Ne žalim zbog Suaresa

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da ne žali zbog odluke da Luisa Suaresa uvrsti među startere u El Klasiku protiv Real Madrida.

Izvor: B92
Podeli

Blaugrana je povela na Bernabeu u četvrtom minutu golom Nejmara, posle asistencije Urugvajca na debiju, ali su Ronaldo, Pepe i Benzema doneli preokret i trijumf Madriđanima.

"Ne, ne žalim uopšte zbog odluke da Luis Suares počne utakmicu. Bio je sa timom od starta sezone i radio je veoma dobro na treninzima, možda čak i bolje nego što sam očekivao", rekao je Enrike.

Nekadašnji igrač Real Madrida priznao je da je Real apsolutno zaslužio pobedu, a kao glavni razlog poraza naveo je nonšalantnu odbranu svoje ekipe.

"Imali smo neke dobre momente u igri, ali mislim da smo napravili previše grešaka. Oni su odigrali sjajan meč i zaslužili svoju pobedu. Moramo da analiziramo ceo meč i da vidimo gde smo grešili. Porazi su sastavni deo fudbala, mi ćemo morati da učimo iz ovoga, a na kraju sezone ćemo videti koliko je ovaj susret bio važan za nas. Ali, dobro je da smo uvideli da nismo nedodirljivi", dodao je Enrike rekavši da je penal opravdano dosuđen, posle igranja rukom Pikea.

Čovek koji je skrivio penal, Đerard Pike rekao je da je meč mogao vrlo lako da ode i u drugu stranu, istakavši da nije namerno igrao rukom.

"Počeli smo meč sjajno i vrlo lako je moglo da bude i 2:0 za nas. Ali, na kraju, Real je potpuno zasluženo zaslužio pobedu", rekao je Pike, "Što se penala tiče, igrao sam rukom, ali nisam imao nameru to da uradim – jer nisam mogao da sklonim ruku dok sam klizao. Sudija mi ništa nije rekao, samo je pokazao na belu tačku. Mogu reći da mi kriterijum za penale ni malo nije jasan".

Real je ovom pobedom došao na samo bod zaostatka u odnosu na Barselonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu