Pečnik iz penala za pobedu Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Donjeg Srema minimalnim rezultatom pred oko 7.000 gledalaca u okviru 10. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92 Austrija
Podeli

Utakmica je počela tek u 18.23h pošto zbog kvara na trafo stanici ceo kraj oko Zvezdinog stadiona nije imao struje.

Zvezda je tako odgovorila pobedom posle poraza u večitom derbiju u prošlom kolu, ali nije bila ubedljiva, a strelac jedinog gola bio je Nejc Pečnik iz penala u 33. minutu.

Posle akcije po desnom boku, lopta je došla do Đorđa Rakića na desetak metara od gola. Visoki napadač uspeo je da sačuva loptu pored dvojice čuvara i uputi udarac ka golu. Međutim, jedan od defanzivaca Donjeg Srema uklizao je u želji da spreči pogodak, ali ga je lopta pogodila u ruku, pa je Nenad Đokić opravdano pokazao na belu tačku.

Sporna situacija dogodila se u finišu prvog poluvremena kada je gol postigao veteran gostiju Darko Spalević, ali je poništen zbog ofsajda.

Zvezda je posle ove pobede prišla na bod zaostatka u odnosu na Partizan, koji ima i dve utakmice manje, a upravo crno-beli duelom sa Jagodinom u nedelju zatvaraju deseto kolo.

S druge strane, Donji Srem je pretrpeo peti poraz i zauzima deseto mesto sa 11 osvojenih bodova.

U mečevima odigranim ranije tokom dana, fudbaleri niškog Radničkog savladali su Radnički iz Kragujevca minimalnim rezultatom, a pobede su ostvarili i Čukarički i Mladost.

Tok meča:

Nakon što je meč počeo sa više od 20 minuta kašnjenja u prvih nekoliko minuta igrači su bili vidno nervozni, pa nije viđeno mnogo fudbala.

Prvu dobru akciju organizovali su gosti u sedmom minutu. Stanisavljević je posle dodavanja Krunića pokušao, ali je Rajković intervenisao. Dva minuta kasnije uzvatila je i Zvezda. Debitant Đorđević je centrirao, ali Despotović nije stigao do lopte.

Iako je Lalatović meč počeo sa dva napadača, Zvezda se u prvoj četvrtini utakmice mučila da pređe na polovinu gostiju. Crveno-beli su napokon do prilike došli u 24. minutu. U tri navrata pripretili su golmanu Donjeg Srema, ali je ostalo 0:0.

Zvezda je igrala sve bolje što je meč odmicao, a u 34. minutu došla je i do vođstva. Posle dobre akcije Lazovića i povratne, loptu je dobio Rakić koji je šutirao posle finte, ali njegov pokušaj je igrač Donjeg Srema zaustavio rukom. Siguran izvođač bio je Pečnik za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultat, iako je bilo nekoliko poluprilika. Bosančić je bio najaktivniji, u 41. minutu strahovito je šutirao sa 30-ak metara, ali je golman Srremaca odbranio.

Na startu drugog dela igre Nenad Lalatović izveo je Despotovića, a umesto njega uveo veznjaka iz Zvezdine škole Marka Grujića. Zvezda je otvorila drugo poluvreme blagom inicijativom, ali sem nekoliko udaraca iz ugla nije bilo izglednijih prilika za gol.

Na isteku šesdesetog minuta nismo videli previše prilike, iako domaći tim igra za nijansu bolje nego u prvom delu meča. Ipak, sve se svodi na individalne pokušaje Lazovića i mladog Ristića, a upravo je Ristić pokušao sa distance, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Nedugo zatim, gosti su imali možda i najbolju priliku za pogodak. Spalević i Stanisavljević su lepim duplim pasom izbacili kompletnu zadnju liniju Zvezde, da bi se Stanisavljević našao sam ispred Rajkovića, ali je oklevao pa je mladi golman domaćih intervencijom izbacio loptu u korner.

Mogao je Đorđe Rakić da reši pitanje pobednika u 80. minutu, ali je njegov udarac sa sedam metara glavom zaustavio Belić. Visoki napadač povukao je kontru i odložio loptu od Lazovića na desnom boku, Čačanin mu je uzvratio savrešnim centaršutom, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Najsvetlija tačka duela na Marakani svakako su bili omladinski reprezentativci Ristić i Grujić, koji su do kraja meča imali nekoliko prilika da potvrde trijumf svoje ekipe, ali je Belić ponovo bio na visini zadatka.

Sastavi:

Crvena zvezda: Rajković, Pečnik, Lazić, Pavićević, Đorđević, Ristić, Bosančić (od 67. Avramovski), Lazović, Katai (od 82. Jović), Rakić, Despotović (od 46. Grujić)
Donji Srem: Belić, Lakićević, Lakić-Pešić, Prljević, Punoševac, Abubakari (od 80. Šarac), Bukorac, Krunić, Stanisavljević, Zec (od 66. Beljić), Spalević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu