Ronaldo ili Mesi, Real ili Barsa?

Fudbaleri Real Madrida i Barselone u subotu od 18 časova na stadionu ’Santijago Bernabeu’ igraju prvi ’el klasiko’ ove sezone.

SOIzvor: B92
Podeli

Kristijano Ronaldo igra spektakularno ove sezone, dao je 15 ligaških golova na sedam odigranih mečeva, ali mnogima to neće značiti ništa ako zakaže u duelu sa najvećim rivalom, Leom Mesijem i katalonskim gigantom.

"Neću igrati protiv Mesija nego protiv Barselone", rekao je između ostalog Ronaldo.

Pre subotnji okršaj Barselona je prva na tabeli sa 22 boda, Real je treći sa 18, a trener Karlo Ančeloti kaže da će timski pristup biti veoma važan.

“Odbrana je veoma važna protiv dobrog tima koji ima pojedince kao što su Mesi i Nejmar. Mislim da nemamo prednost ni na sredini terena. Pokušaćemo da uradimo ono što uvek želimo – da ne dozvolimo Barseloni mnogo prostora. To je ključno, a ne zaustavljanje jednog igrača“, kaže Ančeloti.

Italijan je sa suparničkim trenerom Luisom Enrikeom imao ’peckanja’ preko medija, kada je izjavio da je na meču Lige šampiona Ronalda izveo iz igre, a da ga prethodno nije pitao. Ančeloti je aludirao na činjenicu da je Mesi odbio da bude zamenjen, a da je trener Barse kazao da se izmene obično donose uz konsultaciju sa igračem.

“Barsa mi se čini kao mnogo motivisanija – imaju novog trenera i nove igrače. Mnogo poštujem Luisa Enrikea i greši svako ko misli da sam pokušao da ga isprovociram“, spustio je loptu Ančeloti, koji je takođe najavio da bi Pepe i Serhio Ramos trebalo da budu spremni za duel.

Ančeloti nije zabrinut zbog eventualnog debitantskog nastupa Luisa Suaresa u dresu Barselone.

“To ne menja naše planove. Nije problem za nas ako on bude igrao. Suares je fantastičan fudbaler, dobra vest je za fudbal što on može da igra“.

Jedan od Ančelotijevih aduta biće i Hames Rodriges, Kolumbijac koji je ’zapalio’ fudbalski svet na letošnjem Mundijalu.

“Biće to težak i komplikovan meč. Želim da mu priđem mirno, odgovorno i da zaista budem na nivou kako bih pomogao timu da ostvari pobedu. U dobroj sam formi, kao i ceo tim. Imamo kavalitetnu grupu igrači koja je ujedinjena, sa mentalnog stanovišta“, kaže Rodriges.

Barselona još nije primila gol u prvenstvu, a trener Luis Enrike ne planira da pravi bilo kakve strateške promene u meču sa Realom.

“Izaći ćemo na teren sa istim idejama i sa istim stavom kao i uvek. Nećemo igrati defanzivno, ići ćemo po gol od početka, potrudićemo se da držimo loptu u nogama i da zaslužimo trijumf“, kaže Luis Enrike pred svoj debitantski ’klasiko’ na trenerskoj klupi.

Luis Enrike, koji je tokom igračke karijere nosio dres oba kluba, priznaje da je Real izuzetno jak tim.

“Oni imaju neke veoma posebne kvalitete – odlični su u kontrama i imaju ubitačan napad. Lek protiv toga jeste da što bolje čuvamo loptu, ne smemo da pravimo mnogo grešaka“, kazao je Enrike, koji je dodao da će Buskets biti spreman, kao i da će Luis Suares “dobiti minute“.

Leo Mesi je najbolji strelac u istoriji ’klasika’, do sada je postigao 21 gol, ali u subotu ima šansu da obori još jedan važan rekord – ukoliko postigne dva gola, postaće najbolji strelac u istoriji Primere. Trenutno je Telmo Zara sa 251 golom, a Argentinac je sada na 250.

Ukoliko se to dogodi, postoji mogućnost da meč bude prekinut na nekoliko minuta kako bi istorijski momenat bio dostojno obeležen.

Desni bek Barselone Dani Alves kaže da svi u klubu žive za duele sa najvećim rivalom.

“Ko bismo mi bili bez ovakvih mečeva? Uvek proveravamo raspored da vidimo kada igramo s njima. Za ove utakmice nije potrebna nikakva motivacija, ovi mečevi su razlika između onog koga ko igra za Barsu i onoga ko to samo želi. Imamo jasnu ideju šta želimo, prihvatili smo trenerove ideje i stalno napredujemo“, kaže Alves.

Real Madrid i Barselona do sada su u Primeri odigrali 168 mečeva – ’kraljevski’ klub slavio je na 70, Katalonci na 66, a 32 puta bilo je nerešeno. Ukupno su odigrali 228 takmičarskih utakmica, a i tu prednost ima Real – 91 pobedu, uz Barsinih 88 i 48 remija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu