Čelsi gazi, Banetov jubilej

Fudbaleri Čelsija i Šalkea ostvarili su pobede kod kuće u mečevima 3. kola H grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92
Podeli

Čelsi je u Londonu deklasirao Maribor sa 6:0, dok je Šalke u Galzenkirhenu slavio protiv Sporinga sa 4:3.

Ekipa Žozea Murinja napravila je veliki korak ka prolasku u osminu finala pošto sada na čelu grupe ima sedam bodova, dva više od Šalkea.

Čelsi je lako i ubedljivo savladao slovenački tim, ali Murinjo neće biti zadovoljan jer mu se povredio napadač Loik Remi već u 16. minutu.

Isti igrač prethodno je pogodio za 1:0, a svoje minuta iskoristio je didije Drogba koji je u 24. minutu duplirao vođstvo sa penala. Do poluvremena je bilo 3:0, u 31. minutu Teri je na asistenciju Fabregasa pogodio.

U drugom delu londonski tim je rutinski odradio posao, uz još jedno odlično izdanje Branislava Ivanovića i Nemanje Matića. Kapiten Srbije odrigao je jubilarnu 50. utakmicu u Ligi šampiona. Viler je postigao autogol u 54. za 4:0, a do kraja je Azar sa dva gola overio ubedljivu pobeud.

Gosti su imali penal u 64. minutu koji je promašio Ibraimi.

Na duelu u Gelzenkirhenu, Sporting je dobro počeo, ali je isključenje Maurisija već u 33. minutu prelomilo meč, iako je portuglaski tim do samog finiša imao aktivan rezultat. Nani je doveo goste do prednosti u 16. minutu, a na poluvremenu je bilo 1:1 posle pogotka Obasija u 34. minutu.

Brojčanu prednost Šalke je iskoristio u nastavku. Huntelar je u 51. minutu doneo preokret, a Hevedes je pola sata pre kraja povećao na 3:1. Sporting se ipak volšebno vratio. Golovima Silve u 63. i 78. minutu je stigao do izjednačenja, ali je Čupo-Moting sa penala u poslednjim trenucima utakmice doneo trijumf domaćinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu