LE: Silan Dinamo, remi u Istanbulu

Fudbaleri Dinama pobedili su u Zagrebu Astru sa 5:1 i zabeležili najubedljiviju pobedu u prvim mečevima Lige Evrope ove sezone.

Izvor: B92 Evropa
Podeli

Prve mečeve obeležili su i remi Bešiktaša i Asterasa sa 1:1 u Istanbulu, što je od koristi i Partizanu, koji je igrao bez golova sa Totenhemom na svom terenu.

U derbiju kola, odnosno utakmica u terminu od 19 časova, Borusija Menhengladbah i Viljareal su podelili bodove, pošto su igrali 1:1. Zanimljiv duel odigrali su Salcburg i Seltik, koji je završen identičnim rezultatom.

Prvo kolo Lige Evrope, sat vremena u odnosu na ostale mečeve u grupama A, B, C, D, E i F, otvorio je duel Karabaga i Sent Etjena, u kojem nije viđen nijedan gol. U terminu od 19 časova još dva meča su završena rezultatom 0:0, a to su susreti Partizana i Totenhema, odnosno Briža i Torina.

Fudbaleri Apolona bili su ti koji su postigli prvi gol u ovosezonskom izdanju Lige Evrope, kada su u devetom minutu poveli u Limasolu protiv Ciriha golom Papulisa. Španac Guljon doneo je 2:0 domaćem timu u samom finišu prvog poluvremena. Međutim, usledilo je buđenje gostiju u drugom poluvremenu, pošto su u roku od tri minuta došli do izjednačenja golovima Rikana i Japi-Japoa. Apolon je na kraju uspeo da izvuče tri boda, zahvaljujući autogolu Koha nekoliko minuta pre kraja susreta. Oba tima su, inače, meč završila sa desetoricom igrača, pošto su zbog parnih kartona igru morali da napuste Giljon, odnosno Čikaoui.

U derbiju kola, takođe u grupi A, u kojoj su Apolon i Cirih, Borusiji je vođstvo protiv Viljareala u Menhengladbahu doneo Herman u 21. minutu. Gosti su izjednačili preko Učea u 68. minutu, u njegovom prvom napadu pošto je ušao u igru umesto Vijeta, a na kraju se ispostavio da je tako postavio konačan rezultat. Antonio Rukavina je ostao na klupi kod gostiju.

U okviru grupe B, Briž i Torino su podelili bodove, a Nikola Maksimović je odigrao svih 90 minuta za Torino. Kopenhagen je na svom terenu došao do sigurnog trijumfa nad Helsinkijem rezultatom 2:0. Oba gola za danski klub postigao je Jergensen, u 68. i 81. minutu.

Bešiktaš i Asteras su odigrali veoma zanimljiv duel u Istanbulu, u grupi C, koji je završen podelom bodova. Tere je doneo domaćinu prednost u 33. minutu, ali je grčki klub uspeo da iščupa bod golom Pare u samom finišu susreta. Drugi duel te grupe, između Partizana i Totenhema, završen je bez golova.

Dinamo je na svom “Maksimiru” bio ubedljiv protiv Astre sa 5:1. Junak ubedljivog trijumfa šampiona Hrvatske bio je Sudani, koji je postigao ‘het-trik’, a u strelce su se za Zagrepčane potom upisali Enrikes i Ćorić. Kitu je uspeo da ublaži poraz svog tima.

U drugom meču grupe D, posle dva vođstva Seltika, Salcburg se oba puta vratio i na kraju izvukao 2:2. Škoti su vodili golovima Mubaraka u 14. i Brauna u 60. minutu, da bi Alan i Sorijano izjednačili u 36, odnosno 78. minutu. Stefan Šćepović igrao je do 68. minuta za goste iz Glazgova.

PSV je minimalnim rezultatom bio bolji od Eštorila golom De Jonga iz penala u 26. minutu, dok je Dinamo bio siguran na gostovanju Panatinaikosu u Atini sa 2:1. Kokorin i Jonov su bili strelci za Moskovljane, dok je Dinas uspeo da smanji poraz svog tima.

U grupi F, Karabag i Sent Etjen su igrali bez golova, dok je Inter slavio na gostovanju Dnjipru sa 1:0. Jedini gol na toj utakmici postigao je D’Ambrozio u 71. minutu. Nemanja Vidić je odigrao ceo meč za 'nerazure', dok je Zdravko Kuzmanović igru napustio u 62. minutu. Kuzmanović je zaradio i javnu opomenu u 27. minutu.

Liga Evrope, prvo kolo

Grupa A
Apolon Limasol – Cirih 3:2
Papulis 9, Guljon 40, Koh 87ag - Rikan 50, Japi-Japo 53
Borusija Mehengladbah – Viljareal 1:1
Herman 21 - Uče 68

Grupa B
Klub Briž – Torino 0:0
Kopenhagen – HJK 2:0
Jergensen 68, 81

Grupa C
Bešiktaš – Asteras Tripoli 1:1
Tere 33 - Para 88
Partizan – Totenhem 0:0

Grupa D
Dinamo Zagreb – Astra 5:1
Sudani 17, 24, 45, Enrikes 70, Ćorić 90 - Kitu 82
Salcburg – Seltik 2:2
Alan 36, Sorijano 78 - Mubarak 14, Braun 60

Grupa E
PSV Ajndhoven – Eštoril 1:0
De Jong 26p
Panatinaikos – Dinamo Moskva 1:2
Dinas 63 - Kokorin 40, Jonov 49

Grupa F
Karabag – Sent Etjen 0:0
Dnipro – Inter 0:1
D'Ambrozio 71

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu