Murinjo: Ronaldo me izneverio u LŠ

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo prebacio je krivicu na svog sunarodnika Kristijana Ronalda zbog činjenice da nije uspeo sa Real Madridom da osvoji Ligu šampiona.

Izvor: B92
Podeli

Gospodin 'Specijalni' stigao je u Madrid 2010. godine kao osvajač elitnog takmičenja sa Interom iz Milana, ali je za tri sezone na Santijago Bernabeu uspeo da stigne do isto toliko polufinala.

Portugalski dvojac bio je najbliži osvajanju titule vladara Evrope u sezoni 2011/2012, ali ih je Bajern iz Minhena eliminisao na njihovom stadionu posle boljeg izvođenja jedanesteraca. Među igračima koji nisu uspeli da savladaju Nijera bili su Kaka, Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo.

Dvostruki prvak Evrope vratio se ovog leta u Čelsi, gde u sredu počinje novi pohod na 'ušati' pehar protiv Šalkea. Ali, nije zaboravio promašaj svog najpouzdanijeg izvođača.

"Osvajanje Lige šampiona dva puta je nešto što je moju karijeru načinilo posebnom", kaže Murinjo, "Učestvovao sam u nekoliko polufinala, a neki porazi su mi posebno teško pali. Na primer, nepostojeći pogodak Liverpula 2005. ili penali 2012. godine – kada je naš najpouzdaniji izvođač (Ronaldo) otvorio seriju promašajem".

Murinjo je ponovo odbacio tvrdnje da bi mogao da sedne na klupu svoje domovine, posle otkaza Paulu Bentu ranije ove nedelje – za koji kaže da je došao u neočekivano i bizarno vreme.

"Nisu me pitali da li sam zainteresovan za posao, ali, u svakom slučaju, ne bih prihvatio. Iznenađen sam situacijom. Nije neobično da trener dobije otkaz posle jedne ili dve utakmice, nekad čak i u predsezoni... Jer, ako nema konekcije između trenera i igrača šansa za uspeh je minimalna. Ali to nije slučaj kada je u pitanju ova priča. Sve bi bilo normalno da se ovo dogodilo posle Svetskog prvenstva, ali u ovom trenutku je dosta čudno", dodao je 51-godišnji stručnjak.

Portugalija se nalazi u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, zajedno sa Srbijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom, od koje i doživela šokantan poraz na startu u Lisabonu.

S druge strane, 'Plavci' su perfektno otvorili sezonu u Premijer ligi, sa četiri pobede u nizu, a narednog vikenda idu u goste šampionu Engleske – Mančester Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu