Ćurčić: Naš cilj – plasman na EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u hotelu “M” pred odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine.

JTIzvor: B92, Tanjug
Podeli

Srpski fudbaleri igraju u petak sa Italijom u Peskari od 21 čas, dok četiri dana kasnije gostuju Severnoj Irskoj u Portdaunu, od 17 časova.

Ekipa Radovana Ćurčića trodnevne pripreme obaviće u Beogradu, dok će u sredu krenuti put Italije.

U ovom trenutku najvažnije je da su svi pozvani fudbaleri zdravi. Znamo šta nas čeka u Peskari, ali mi ne možemo odstupiti od našeg cilja, a to je plasman na završni turnir. Imali smo dosta problema sa povredama igrača, što remeti naše planove. Ne možemo da promenimo situaciju i zato smo potpuno fokusirani na fudbalere koji su zdravi”, rekao je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveze Srbije.

Fudbaler Peskare Uroš Ćosić imaće priliku da u tom italijanskom gradu zaigra i u dresu nacionalnog tima.

Imam veliki motiv da pred publikom pokažem naše vrednosti. Italija se ozbiljno sprema za tu utakmicu. Doduše, oni će igrati bez svog najboljeg igrača Vivijana, ali siguran sam da će učiniti sve da nas pobede. Njima samo pobeda odgovara, a to može da bude naša šansa”, rekao je Ćosić po dolasku u hotel “M”.

Reprezentacija Srbije trenutno je na prvom mestu u grupi sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Belgija. Italija ima bod manje, ali naredne dve utakmice igra na svom terenu.

Da bi sačuvala prvo mesto Srbiji je neophodna pobeda u Peskari i nerešen rezultat protiv Severne Irske u Portdaunu.

U baraž će se plasirati prvaci iz deset kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Pravo da se naredne godine bore za naslov prvaka Evrope dobiće pobednici baraža i domaćin turnira Češka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu