Kozmin Moci – heroj 'Lude šume'

Kozmin Moci novi je junak Ludogoreca, pošto je svojim odbranama odveo tim iz Razgrada u Ligu šampiona.

ĐNIzvor: B92 Rumunija
Podeli

Štoper Ludogoreca je do pre nekoliko minuta bio potpuno nepoznat fudbalskom svetu, ali ga sada svi znaju po odbranama u penal seriji, kojima je njegov tim izborio istorijsko učešće u LŠ.

Moci je na gol morao da stane pošto je golman Stojanov u 119. minutu dobio direktan crveni karton, a trener Dermendžijev je do tada već izvršio sve tri izmene.

Rumun je najvećem rivalu Steaui ‘skinuo’ dva penala i tako postao apsolutni heroj “Lude šume”. Prvo je odbranio udarac Parvuleskua, da bi potom u sedmoj seriji pročitao i Rapu.

"Još uvek nisam svestan svega sto se dogodilo. Ne mogu da poverujem da sam odbranio dva penala. Ipak, mislim da smo današnjom partijom zaslužili prolazak", rekao je Moci posle meča

Izbor Mocija bio je pun pogodak, pa će Partizanov ‘dželat’ igrati u najelitnijem evropskom takmičenju.

Ko je uopšte Kozmin Moci?

Ovaj 29-godišnji defanzivac rođen je 3. decembra 1984. odine u Rešici, malom gradu na zapadu Rumunije.

Fudbalsku karijeru počeo je u ekipi Univerzitatea Krajova, za koju je zabeležio 39 nastupa bez postignutog gola, tokom tri sezone.

Dobrim igrama nametnuo se najvećim rumunskim klubovima, pa je tako 2005. Godine potpisao za Dinamo iz Bukurešta, još jednog velikog rivala Steaue. U dresu Dinama ostavio je najdublji trag, pošto je igrao punih sedam godina.

Upisao je 177 nastupa i postigao šest pogodaka i po jednom osvojio svaki trofej u zemlji – Rumunsku ligu, Kup i Superkup.

Nakratko je bio u Sijeni na pozajmici, a od 2012. godine igrač je Ludogoreca – igrač koga će navijači večno pamtiti.

Koliko je veliki podvig Mocija govori i podatak da je uz njegovo ime na sajtu Vikipedija (Wikipedia) nekoliko minuta stajalo da je golman.

Od 2008. godine nosi dres nacionalnog tima i do sada je nastupio pet puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu