Partizan ide u Baku sa 3:2

Fudbaleri Partizana pobedili su azerbejdžanski Neftči u Humskoj sa 3:2, u prvoj utakmici plej-ofa za prolaz u Ligu Evrope.

Izvor: B92
Podeli

Bizaran duel pred oko 12.000 gledalaca u Humskoj obeležio je Denis Silva Kruz, strelac oba gola za svoj tim i jednog za Partizan.

Gosti iz Bakua vodili su već u 17. minutu sa 2:0 pogocima Brazilca, a isti igrač je u 29. minutu vratio nadu crno-belima postigavši autogol.

Partizan je, kao i protiv Ludogoreca, već do poluvremena izjednačio golom Grbića u 32. minutu, a konačan rezultat postavio je Junuszade još jednim autogolom. Partizan je lako mogao da ostvari i ubedljiviju pobedu pred put u Baku, ali je isto tako mogao da bude i bez prednosti da su gosti bili smireniji pri vođstvu od 2:0.

Tim Marka Nikolića je još jednom pokazao brojne slabosti, pre svega u odbrani, ali je ostao neporažen ove sezone i narednog četvrtka će u Bakuu pokušati da odbrani minimalnu prednost i izbori plasman u Ligu Evrope.

Tok meča:

Već u drugom minutu Neftči je postigao gol. Posle prekida sa leve strane Vobaj je zatresao mrežu Lukača, ali na sreću Partizana bio je u ofsajdu pa je gol poništen.

Dva minuta kasnije Partizan je imao 100% šansu. Posle centaršuta sa desne strane golman Stamenković je pogrešio, lopta je stigla do Ninkovića koji je imao prazan gol ispred sebe, ali je slabo šutirao, pa je odbrana gostiju stigla da otkloni opasnost.

Gosti iz Azerbejdžana od samog početka su pokazali da nisu došli u Beograd da se brane, pa je Lukač u nekoliko navrata morao da interveniše već u prvih deset minuta.

Ti napadi urodili su plodom krajem 10. minuta. Vobaj je sve uradio na desnoj strani i centrirao, a na petercu se najbolje snašao Silva – 0:1. Marko Nikolić je pre gola Neftčija poslao Sašu Markovića na zagrevanje.

Nije se igra Partizana promenila ni nakon primljenog gola. Gosti su nastavili da pritiskaju i u 17. minutu su duplirali prednost. Posle kornera je lopta sitigla do Silve koji je svojim drugim golom doneo svom timu veliku prednost.

Najvijači u Humskoj, njih oko 10.000, posle drugog gola su počeli da skandiraju protiv Uprave kluba, a navijači koji su bili na zapadnoj tribini okrenuli su se ka loži nezadovoljni igrom svoje ekipe.

Partizan je imao nekoliko dobrih pokušaja, a u 26. minutu Ninković je propustio još jednu veliku šansu. Petrović je centrirao sa leve strane, Grbić je promašio loptu na prvoj stativi, a na drugoj je sačekao Ninković. Imao je prazan gol ispred sebe, ali ga je prebacio.

Ipak, u 29. minutu Partizan je uspeo da smanji. Posle prekida sa leve strane autogol je postigao isti igrač koji je bio strelac oba gola za goste – Silva.

Nije se tu zaustavio srpski vicešampion i izjednačio je već u 33. minutu. Gol je posle očajne reakcije odbrane Neftčija postigao Grbić koji je imao vremena da stane, pogleda i lobuje istrčalog Stamenkovića.

Slično kao i na duelu protiv Ludogoreca, Partizan je stao nakon izjednačenja, iako je protivnik bio uzdrman nakon brzo ispuštenog vođstva. Imala je ekipa Marka Nikolića još nekoliko dobrih napada, ali je ipak na poluvremenu ostalo 2:2.

Početkom drugog poluvremena crno-beli su krenuli, čini se, odlučnije ka golu protivnika. Nakon nekoliko solidnih pokušaja, u 55. minutu Partizan je mogao do preokreta.

Lazović i Škuletić imali su nekoliko odličnih prilika ali su se spetljali, a na odbijenu lptu natrčćao je Vulićević koji je sa 15-ak metara šutirao veoma loše pored gola.

U 58. dobru priliku imao je Lazović. Drinčić je izveo dobro korner, Lazović je dobro skočio i glavom skrenuo loptu, ali za malo preko gola. U 61. minutu Nikolić je izvršio prvu izmenu. Nikola Ninković ispraćen je zvižducima, a aplauzima je pozdravljen Andrija Živković.

Do potpunog preokreta Partizan je stigao u 69. minutu i to novim autogolom. Ovoga puta Stamenkovića je savladao Januszade koji je pokušao da otkloni opasnost.

Odmah nakon trećeg gola na teren je ušao Saša Ilić umesto Petra Grbića, a u poslednjih desetak minuta priliku je dobio i Fofana umesto Škuletića. Partizan je nastavio da napada, očigledno je imao veliku želju da sa barem dva gola razlike ode na put u Baku.

Crno-beli ipak nisu do kraja uspeli da postignu još barem jedan gol. U poslednjim trenucima utakmice veliku šansu imao je Lazović, ali njegov pokušaj je odbranio Stamenković.

Partizan: Lukač, Vulićević, Petrović, Stanković, Ilič, Brašanac, Ninković, Grbić, Drinčić, Lazović, Škuletić.
Neftči: Stamenković, Silva, Junuszade, Bertuči, Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Koe, Sejidov, Nfor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu