Kreće Bundes, ko su nove zvezde?

Predstojećeg vikenda počinje sezona u Bundesligi, a portal Goal izdvojio je petoricu igrača koji bi trebalo da budu nove zvezde.

AKIzvor: B92 Nemačka
Podeli

Šampionat novih prvaka sveta svake sezone ponudi neko novo veliko ime svetu fudbala, a to ne bi trebalo da izostane ni u novoj.

Goal vam savetuje da obratite pažnju na Pjer-Emila Hejbjerga (Bajern Minhen), Tima Vernera (Štutgart), Maksimilijana Arnolda (Volfsburg), Matijasa Gintera (Borusija Dortmund) i Maksa Mejera (Šalke).

Hejbjerg je 19-godišnji vezni igrač koji je u Bajern stigao iz Brendbija pre dve sezone. Već je reprezentativac Danske. Pep Gvardiola ima veliko poverenje u ovog momka koji može da igra i kao krilo, kao što je bio slučaj u prošlosezonskom finalu Kupa sa Borusijom. Brz je, sjajan dodavač, odličan izvođač slobodnih udaraca i čest golgeter u B timu Bajerna. Odlaskom Tonija Krosa i povredama Havija Martinesa, Tijaga Alkantare i Bastijana Švajnštajgera mogao bi da dobije mnogo više prostora.

Verner je prošle sezone oduševio izborivši se za mestu u napadu Štutgarta uz sjajnog golgetera Vedada Ibiševića. Veoma brz, on je momak od koga se očekuje da u budućnosti bude uzdanica i napada reprezentacije Nemačke, pa ga već izdvajaju kao naslednika Miroslava Klozea.

Arnold bi moga da bude velika konkurencija Verneru kada je u pitanju budućnost nemačkog napada. Iako mu je tek 20, moglo bi se reći da je već veteran u Bundesligi jer je za Volfsburg debitovao pre tri sezone. U međuvremenu je postigao nekoliko važnih golova za "vukove", a posebno je dominantan u kaznenom prostoru. Pred Mundijal je debitovao za "Elf" protiv Poljske, ali nije igrao u Brazilu.

Ginter se sjajnim igrama za Frajburg našao u timu Nemačke na SP, te izborio transfer u Borusiju. Iako je u Dortmund stigao kao podrška za Matsa Humelsa i Nevena Subotića na poziciji štopera, česti problemi ove dvojice sa povredama mogli bi da ga promovišu u ključnog defanzivca "milionera".

Mejer se već nametnuo kao plejmejker Šalkea iako mu je tek 18 godina. Prošle sezone je svetu pokazao šta može, a ove se očekuje da potpuno zablista uz Julijana Drakslera. Ima neverovatan osećaj da pronađe prostor između veznog reda i odbrane rivala. On je još jedan u nizu mladih igrača koje je Lev isprobao pred SP.

Pored njih tu je još nekoliko veoma talentovanih momaka koji imaju manje od 20 godina: Leon Gorecka, Donis Avdijaj (Šalke), Jonatan Ta (HSV), Niklas Zile (Hofenhajm), Sinan Kurt, Mamadu Daud (Menhengladbah), Devante Parker (Majnc), Karlos Grueso (Štutgart), Žunior Malanda (Volfsburg), Dejvi Zelke (Verder), Julijan Grin (Bajern), Julijan Brant (Bajer), Hani Muhtar (Herta), Mark Štendera (Ajntraht)...

Bundesliga počinje u petak duelom Bajerna i Volfsburga u Minhenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu