Fredi Adu stigao u Jagodinu!

Legenda Football managera Fredi Adu stigao je u Jagodinu gde bi trebalo da potpiše za srpskog Superligaša.

Izvor: B92
Podeli

On će posmatrati revanš meč 2. kola kvalifikacija za LE protiv rumunskog Kluža, a od petka će početi da trenira sa timom.

Ukoliko sve prođe bez problema, Adu će narednih dana potpisati ugovor sa Jagodinom.

Koliko je vremena već poznat široj fudbalskoj javnosti čini se da Adu ima mnogo više od 25 godina. Priča o njemu je počela 2004. godine, kada je stigao u Di Si Junajted kao čudo od deteta, a već dve godine kasnije stigao je na spisak reprezentativaca Sjedinjenjih Država, kao 17-godišnjak.

Prethodno je apsolutno dominirao u mlađim selekcijama, za reprezentaciju igrača ispod 17 godina postigao je 16 golova na 15 utakmica iako je bio daleko mlađi od svojih saigrača, a i protivnika.

Ipak, pokušaj dolaska u evropski fudbal nije protekao na najbolji način, 2007. je stigao u Benfiku, ali je četvorogodišnji ugovor sa portugalskim klubom uglavnom “trošio“ na pozajmicama, u Monaku, Belenensešu, Arisu i Rizesporu.

Usledio je povratak u Sjedinjene Države 2011. godine, za Filadelfiju je odigrao 35 utakmica i postigao sedam golova za dve sezone, a poslednji profesionalni angažman imao je u Baiji.

Legenda o Aduu se proširila i van travnatog terena, a u Football Manager je jedan od najkupovanijih igrača ikada. Podsetite se sjajnih priča o najpopularnijoj menadžerskoj simulaciji, prvog i drugog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu