JSL: Partizan drži korak za Zvezdom

Fudbaleri Partizana savladali su Jagodinu na svom terenu rezultatom 2:0 u 24. kolu Jelen Superlige i održali tri boda razlike u odnosu na Crvenu zvezdu.

SVIzvor: B92
Podeli

Aktuelni šampion je do trijumfa stigao golovima Saše Ilića i Petra Škuletića u drugom poluvremenu, nakon velike inicijative u prvih 45 minuta.

Partizan sada ima 56 bodova, tri manje od lidera tabele, dok Jagodina ostaje na četvrtoj poziciji sa 37 poena.

Sastavi timova

Partizan: Živković – Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov – Drinčić, Marković – Luka, Živković, Ilić – Škuletić.

Jagodina: Đuričić – Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović – Đurić, Cvetković – Lepović, Mitošević, Martinović – Pešić.

Domaći fudbaleri su od starta utakmice nametnuli ritam igre, za tri minuta su zabeležili tri kornera, a prvu veliku šansu imao je Andrija Živković, međutim njegovo potencijalno dodavanje Petru Škuletiću sprečio je golman Jagodine Anđelko Đuričić.

Gosti su pretili iz kontranapada, u nekoliko navrata su imali šanse da ugroze Živka Živkovića nakon grešaka defanzivne linije Partizana, ali nisu uspeli da upute kvalitetan udarac u gol. Drinčić je bio najaktivniji fudbaler u prvom poluvremenu, u nekoliko navrata je oprobavao šut sa distance, međutim prvo poluvreme završeno je bez golova.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je Saša Marković, Ilić ga je pronašao u šesnaestercu, ali je defanzivni vezni domaćih bio kratak za korak, a potom i neprecizan iz izgledne situacije.

Jagodina je nešto aktivnije startovala drugi period utakmice, što je Partizan uspeo da kazni u 53. minutu, Luka je uputio centaršut ka Škuletiću, on prebacio do ivice peterca gde se našao kapiten Saša Ilić i neometan zatresao mrežu gostiju. Imala je Jagodina priliku posle greške Volkova, međutim Šušnjar nije bio u dobroj poziciji, posle čega je usledila odlična akcija "crno-belih".

Vulićević je lepo prošao po desnom boku, uputio fantastičan centaršut pravo na glavu Škuletića koji se izborio za poziciju između defanzivaca gostiju i postavio konačnih 2:0.

Tok meča:

U prva tri minuta utakmice domaći tim je izveo čak tri kornera, a Drinčić je iz jednog pokušao direktno da ugrozi gol Jagodine. Fudbaleri Partizana igraju presing, ali su u jednoj situaciji gosti ozbiljno pripretili iz kontranapada.

Najbolju šansu imao je Andrija Živković, iskosa sa leve strane je stigao u kazneni prostor, pokušao je da pronađe Škuletića, ali je golman Jagodine bio na visini zadatka.

Posle još jednog kornera i povratne lopte Drinčić je ubacio loptu u kazneni prostor, ali se Volkov loše snašao. Jagodina ipak nastavlja da preti iz kontri, međutim ima veoma malo igrača u ofanzivnim akcijama. Još jednom je Živković pokušao sa leve strane, međutim Đuričić je ponovo bio siguran.

Drinčić je i dalje najagilniji fudbaler na terenu, sa nekih dvadesetak metara je uputio veoma dobar udarac ka golu izletelog Đuričića, međutim bio je za malo neprecizan.

Grešku odbrambene linije Partizana umalo su iskoristili fudbaleri Jagodine, Trajković je loše reagovao, Pešić se gradio, uputio povratnu loptu ka Đuriću, a njegov centaršut Vulićević je prosledio u korner.

Na isteku 30. minuta igre aktivirala se i desna strana napada domaćih, Vulićević je pronašao Škuletića, ali je napadač pokušao petom i bio neprecizan. Drinčić je još jednom oprobao šut sa distance, Đuričić je loptu izbacio u korner, da bi posle toga Trajković šutirao glavom, ali bez uspeha.

Jagodina se pri napadima Partizana brani sa gotovo desetoricom fudbalera, domaći pokušavaju preko krilnih pozicija da uposle Škuletića, međutim od toga nema značajne koristi, napadač je potpuno odsečen od ostatka tima.

Jedan centaršut je ipak stvorio pometnju u defanzivi gostiju, Živković je tražio Luku u petercu, ali je desno krilo Partizana bilo za korak kraće.

Najveću šansu na utakmici imao je Saša Marković, kapiten Ilić ga je fantastično pronašao u šesnaestercu, defanzivni vezni Partizana je uklizao, zahvatio loptu gotovo usamljen ispred gola Jagodine, ali je njegov udarac završio pored desne stative. Na poluvremenu je ostalo 0:0, iako su domaći imali čak devet šuteva na gol i 61% lopte u posedu.

Na startu drugog poluvremena povredu nosa zadobio je Branislav Trajković u duelu sa Pešićem, a Jagodina je veoma aktivno počela nastavak, te, ali je Živković bio siguran, dok je Milan Đurić bio neprecizan sa nekih dvadesetak metara.

U 53. minutu domaći su poveli preko Saše Ilića, pogrešio je golman gostiju Đuričić, lopta ga je preletela posle centaršuta Luke i dodavanja Škuletića, a kapiten Partizana je bio na pravom mestu i zatresao mrežu Jagodine.

Novu veliku priliku imao je Škuletić, dobio je sjajnu loptu u šesnaestercu gostiju, šutirao levom nogom, ali veoma slabo, tako da je Đuričić lako reagovao.

U ekipi Jagodine izvršene su dve izmene, Jakimovski i Šušnjar su u igri umesto Lepovića i Martinovića, a Škuletić se još jednom našao u ofsajd poziciji. Promena i u timu Partizana, Živković je napustio teren, a u poslednjih 20 minuta igraće Danilo Pantić.

Veliku grešku Volkova nije iskoristio Šušnjar, šutirao je pored gola. Partizan diktira tempo igre na sredini terena, zadržava loptu I pokušava da ubacivanjem lopte iza leđa odbrane Jagodine dođe do novog pogotka, ali defanziva gostiju za sada ne popušta.

Konačno je Škuletić pogodio, u 78. minutu, centrirao je Vulićević, gotovo na tacni mu ostavio loptu, a napadač domaćij je između dvojice igrača Jagodine uspeo da se izbori za poziciju i zatrese mrežu.

Malo je nedostajalo da Živanović zatrese sopstvenu mrežu, Saša Ilić je pronašao Volkova, levi bek domaćih je šutirao, a odbijena lopta je od defanzivca Jagodine završila na prečki. Neposedno posle toga Ilić je napustio igru i prepustio svoje mesto Filipu Malbašiću, a na drugoj strani umesto Đurića na terenu je Mojsilović.

Posle višemesečne pauze zbog povrede u finišu utakmice se na terenu pojavio Nemanja Kojić, umesto strelca drugog pogotka Petra Škuletića, a utakmica je produžena za tri minuta, a Kojić je imao jednu priliku, međutim nije najbolje zahvatio loptu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu