JSL: Milijaš rešio derbi u Pazaru

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar u gostima sa 1:0 u derbiju 24. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92 Andora
Podeli

Crveno-beli su do 14. uzastopne pobede stigli evrogolom kapitena Nenada Milijaša u 17. minutu iz slobodnog udarca.

Zvezda je na veoma teškom terenu u Novom Pazaru bila bolji tim u većem delu meča, u drugom poluvremenu je Darko Lazović promašio i penal, a domaćin je u finišu prvog i drugog poluvremena samo u nekoliko navrata ugorzio gol Bajkovića.

Crveno-beli su nakon ovog trijumfa obezbedili barem tri boda više od Partizana posle 24. kola. Crno-beli od 18 časova u Humskoj dočekuju ekipu Jagodine.

Jelen Superliga, 24. kolo:

Spartak Subotica – Voždovac 1:0
Radnički Kragujevac – OFK Beograd 1:2
Rad – Javor Ivanjica 1:0
Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1
18:00 Partizan – Jagodina
18:30 Sloboda Užice Vojvodina
18:30 Radnički Niš – Napredak
18.30 Čukarički - Donji Srem

Tok utakmice:

Navijači Crvene zvezde ušli su na stadion tek nakon pet minuta, a jedan navijač je pao sa ograde i povredio se.

Što se utakmice tiče, crveno-beli su odmah preuzeli inicijativu. U drugom minutu Milijaš je poslao loptu iz prekida u kazneni prostor, a u osmom je Zvezda imala i prvu šansu, Pečnik je nakon prekida vratio loptu ka Ninkoviću koji je promašio iz dobre situacije.

Već u 14. minutu trener Novog Pazara Zoran Njeguš bio je primoran da napravi prvu izmenu. Povređenog Stevanovića zamenio je Arifović. U 17. minutu Zvezda je povela. Gol je pšostigao kapiten Milijaš fantastičnim udarcem iz ptrekida sa oko 25 metara.

Samo minut kasnije Zvezda je imala novu šansu. Lazović je odlično proigrao Mrđu koji je iz teške pozicije sa desne strane pokušao jakim udarcem da iznenadi golmana domaćina koji je uspeo da izbaci loptu u korner.

Domaćin je nakon primljenog gola krenuo nešto ofanzivnije, u 23. minutu Kecap je bio u solidnoj poziciji, a šest minuta kasnije Mijailović je dobio žuti karton, a Rusmir je izveo prekid, ali slabo. U 36. minutu Pavlović jke dobro centrirao sa desne strane, lopta je prošla kroz kazneni prostor Zvezde, ali nije bilo nikoga da je zahvati.

U samom finišu prvog dela, u 45. minutu Novi Pazar je lako mogao do izjednačenja. Kecap je posle kornera sa desne strane bio u odličnoj situaciji na petercu, ali je šutirao slabo pored gola.

Pazarci su u poslednjih nekoliko minuta prvog dela izvršili veliki pritisak na odbranu Zvezde koja je uspela da se odbrani i nakon 45 minuta ostalo je 1:0.

Prvu solidnu akciju u nastavku imao je dmaćin, u 50. minutu Selimović je pokušao, a dva minuta kasnije na drugoj strani je šutirao i Lazović, ali slabo.

Zvezda je u 59. minutu imala veliku priliku da duplira prednost, u kaznenom prostoru oboren je Pečnik, ali udarac Darka Lazovića odbranio je golman Šimić odličnom paradom.

Nakon promašenog penala viđeni su i prvi incidenti pošto navijači domaćih nisu dozvoljavali Darku Lazoviću da izvede korner ubacivanjem predmeta u teren.

Nakon pet minuta smirila se situacija, a u prvom delu drugog poluvremena viđeno je mnogo manje dobrih prilika nego u prvom.

U 70. minutu i Stojanović je izvršio prvu izmenu, povređenog Milijaša zamenio je Gogić. Tri minuta kasnije na teren je ušao i Filip Kasalica koji je zamenio Nejca Pečnika. U 74. minutu Selimović je pao u šesnaestercu, domaći igrači tražili su penal, ali je sudija Jovanetić odmahnuo rukom.

U samom finišu priliku je u ekipi Zvezde dobio i Rakić koji je zamenio Darka Lazovića. Novi Pazar imao je nekoliko dobrih centaršuteva, ali Bajković je bio pribran i Zvezda je na kraju osvojila izuzetno važne bodove.

NOVI PAZAR: Šimić, Stevanović, Otašević, Vuković, Đorđević, Mutavdžić, Pavlović, Obrovac, Kecap, Rusmir, Aresnijević.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu