- Eurobasket 2017 -

Čović: Zvezda bila u "tuči" za Dončića

Nebojša Čović, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda kaže da je klub pre nekoliko godina pokušao da dovede supertalentovanog Luku Dončića.

Podeli
Foto: Youtube Printscreen / Cirilica
Foto: Youtube Printscreen / Cirilica

Čović je u emisiji "Ćirilica" rekao da se to dešavalo u isto vreme kada je dolazio i Boriša Simanić.

On je dodao i da Slovenci između ostalih skautiraju dečake od desetak, dvanaest godina i u tom uzrastu ih odvode van. Tu su još i Italijani, Španci, Turci.

"Mi smo bili u tuči kao Zvezda, da tako nazovem, tuči, vezano za Dončića. U to isto vreme smo imali obračun i oko Simanića. Mi smo uspeli kod Simanića, nismo uspeli kod Dončića. Čovek je otišao tamo gde je otišao. Zvezdaška porodica, i otac je igrao...", kaže Čović.

On je objasnio između ostalog i da srpski klubovi nemaju uslove kao ostali evropski, te da porodicama nude stanove i ostale pogodnosti, samo da mali igrači zaigraju u omladinskim kategorijama kluba. U tom smislu, domaći klubovi moraju da ojačaju.

"Hoćemo ligu od 14, 16, 20 klubova? Super. Ali da to budu održivi klubovi. Da to ne budu klubovi sa menadžmentom dvojice, trojice gde će po hiljadu ili dve hiljade evra oni mesečno da uzmu u džep, a da nema razvoja", rekao je Čović.

Kada se uzme u obzir promenjen format i kvalifikacije za neka od narednih takmičenja u organizaciji FIBA, javlja se dodatni problem.

"Da li će sad naše igrače za prozore pustiti drugi klubovi? Da li će to dozvoliti jedan Fenerbahče, jedan Bajern i da ne nabrajam dalje. Jedan igrač od onih osam igrača koji nam nedostaju igra u našim klubovima" , dodaje prvi čovek crveno-belih.

Inače, Luka Dončić je poznat kao navijač Crvene zvezde, a prošle godine je posle utakmice Zvezde i Real Madrida dobio i dres kluba sa Malog Kalemegdana u kome bi jednog dana mogao da završi karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 46 sledeca idi na stranu