- Komentari -
  1. (Misljenje je k'o peDu, svako ga ima :), 21. septembar 2017 15:17)

    Da da, Pau Gasola sigurno neće pustiti da igra, kao što ga prethodnih 17 godina nisu puštali..
    (goran, 22. septembar 2017 00:32)

    # Link komentara

  2. A sta ce reci ovima u nba?
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (KoleCZ, 21. septembar 2017 15:05)

    Isto ono što im Pau Gasol govori već 17 godina: Ja idem da igram, a vi radite šta hoćete..
    (goran, 22. septembar 2017 00:16)

    # Link komentara

  3. @sempervivum
    Sve si promasio majstore.
    (coldplayer, 21. septembar 2017 23:59)

    # Link komentara

  4. Euroliga je privatna organizacija za pravljenje para i ona polagano uništava reprezentativnu košarku.
    Reprezentacija je nešto što afirmiše sport i za šta se navija, a klubovi su rijaliti šou, sa igračima-gladijatorima i bogatim menadžerima i vlasnicima. NBA nije bila problem, jer je uticala samo na jednu reprezentaciju, ali je Euroliga veliki problem, jer uništava reprezentativnu košarku u bar 30-tak zemalja.

    Drugo, Evroliga uništava i klupsku košarku, jer siromašniji klubovi nemaju šanse, čak i kad su uspešni (setite se Partizana pre nekoliko godina kada nije dobio svoje stalno mesto). Jedina šansa za spas košarke je da Euroliga pojede samu sebe, onda kada se klubovi učesnici svedu na par zemalja - to onda neće biti Euroliga.
    (sempervivum, 21. septembar 2017 23:40)

    # Link komentara

  5. Bravo Spanci tako razmislja ozbiljan savez,nadam se da ce i ovi nasi tako postupiti!!!
    (Goran, 21. septembar 2017 22:11)

    # Link komentara

  6. FIBA treba potpuno bojkotovati. Oformiti novu organizaciju i zakazati Evropsko prvenstvo za dve godine, FIBA potpuno ignorisati kao i da ne postoje.
    (sinko, 21. septembar 2017 15:07)



    Fiba nema trziste(publiku koja gleda to), nema medije(koji prenose utakmice), nema timove(koji igraju), nema objeke(arene), nema sponzore(firme koje se reklamiraju) sve to imaju drzave oni nemaju nista.

    Da li je kosarka njihova pa onda licenciraju drzavama ko moze da igra a ko ne i kako ce da igra, odakle izvace svoj legitimitet da li se pozivaju na Isusa Hrista il im je James Naismith osavio u amanet. Kad se vlasi(drzave) dosete fiba nece postojati vise.
    (Branko Potezica, 21. septembar 2017 21:17)

    # Link komentara

  7. Činjenica je da je FIBA amaterska organizacija, sa delegiranim funkcionerima koji žele da upravljaju tuđim kapitalom (profesionalnim klubovima i igračima) radi svojih ličnih interesa – dnevnica I provizija.

    Vrhunac ironije i lakrdije je odluka FIBE da stranci (isključivo Ameri) igraju za tuđe rep. To nije moguće ni u jednom drugom sportu. Pokušavaju da od nebitnih rep veštački naprave košarkaške nacije. Totalno obesmišljavanje rep takmičenja. A onaj Bodi, Bogosav i Zoki su u FIBI isključivo zbog ličnih interesa a ne zbog interesa Sr košarke (vidi pod KKP u EK).
    Kroz one FIBIne prozore nećemo proći na SK bez najboljih igrača (iz NBA, EL i EK ) protiv Ger i Gruz. Ko će igrati za nas??? Svi naši rep čak i oni sa najšireg spiska su u ekipama koje igraju EK, EL ili NBA. To je logično, jer svi koji nešto vrede imaju angažman u najboljim klubovima, a oni igraju ta takmičenja. Isto važi i za sve ostale rep. Ko onda ostaje? Takmičenje prosečnih amatera pojačanih Amerima iz razvojne lige.
    To je cilj FIBE da nebitne, amaterske košarkaške rep pojačane Amerima igraju turnire za medalje. To je strategija??? Da ne učestvuju najbolji igrači već kombinacija trećerazrednih Amera rumunskih, austrijskih, irskih, bugarskih, islandskih i portugalskih amatera.

    I na kraju ko će da gleda ta takmičenja? Koga interesuju prvenstva bez najboljih igrača, na nivou neke univerzijade? Kakva je gledanost bila ovog zadnjeg EP?
    (SrbEUin, 21. septembar 2017 20:54)

    # Link komentara

  8. čekajte malo...pa igrači igraju u nekim klubovima i klubovi ih plaćaju za to...znači ako je u interesu kluba da igra evroligu igrači imaju da igraju ili ćao lova...prosto...šta mislite šta će igrači da odluče?
    (dragance, 21. septembar 2017 20:36)

    # Link komentara

  9. Predlog FIBA je mnogo glup, a Evroliga svojim gledanjem svega kroz nije mnogo pametnija. Igraci igraju previše utakmica tokom sezone i zato smo imali nikad više povredjenih igrača i i nikad više otkazivanja i samim tim nikad gore evropsko prvenstvo.
    Mislim da evropska kosarka nezadrživo srlja u propast i nešto krupno i ozbiljno treba da se desi kako bi se spasila
    (Mailman, 21. septembar 2017 20:34)

    # Link komentara

  10. Milos
    Sta mozes da razumes u vezi nba ? Cime se putuje iz amerike u evropu, brodom ? Ovi juznoamerikanci iz evrope putuju na svoje kvalifikacije bez problema....
    Na kraju si ritnuo kantu sa mlekom !
    (antiDebil, 21. septembar 2017 20:18)

    # Link komentara

  11. Milos

    Sport se igra zbog novca a ne iz patriotizma.Pogotovu profitabilni sportovi.Igra za reprezentaciju se desava par puta godisnje.Igraci su profesionalno vezani za klubove i pravo klubova kao poslodavci su da zabrane ucesce u reprezentaciji.Fudbal ima termine koji su zasticeni za ucesce igraca u reprezentaciji.FIBA pokusava da vrati ono sto je uzgubila a to su klupska takmicenja.Nisu uspeli kao UEFA da obezbede veliki novac ali je zato ULEB uspeo.Grabahosa je vesto izbegao da spomene NBA. Da li ce na primer Mirotic doci da igra za reprezentaciju Spanije
    (Filip, 21. septembar 2017 20:05)

    # Link komentara

  12. Bravo "Komšo", bravo "Korjenko", svaku reč potpisujem. Zaboravih malo pre da kažem da će i u Srbiji i našoj (komentatorskoj) javnosti Euroliga, tj EKA, imati realnu podršku kada za par godina procene da "ABA liga ne zaslužuje ni jedno mesto", pa CZ "zatvore vrata", a uvedu osmog predstavnika Španije ili Turske, kao i perspektivne londonske "Tauerse" ili novu "EL franšizu" iz, na primer, Katara.
    (Las, 21. septembar 2017 19:50)

    # Link komentara

  13. Bravo Spanci! Tako se radi. Reprezentacija iznad svega. Sto se tice Evrolige, to je privatna liga i svakako treba da se prilagodi, ako nece ko joj je kriv. Nek igraci dobiju poziv pa nek ispale. Da vidimo kome je reprezentacija stvarno svetinja a kome su pare bitnije.
    NBA je druga stvar jer igraci moraju da putuju iz SAD cak ako hoce sa odigraju 2 utakmice za reprezentaciju i to mogu da razumem.
    (milos, 21. septembar 2017 19:40)

    # Link komentara

  14. A sta je sa igracima iz NBA. I to je privatno takmicenje. Zasto onda FIBA ne sankcionise americki savez. Kao sto rece Zeljko Obradovic FIFA kontrolise UEFA ali kosarka nije fudbal..Kada FIBA bude obezbedila veci novac od ULEB onda ce svi timovi otici tamo
    (Sloba, 21. septembar 2017 19:24)

    # Link komentara

  15. Pa vi ste i izmislili evroligu
    (Zeljko, 21. septembar 2017 19:22)

    # Link komentara

  16. Euroliga je trojanski konj nba. Fiba da reaktivira pravilo i ponovo zabrani igracima iz nba i el da igraju na njenim turnirima. MOK ce podrzati fibu kao i kk savezi. Mora se stati u kraj ovome.
    (Korjenko, 21. septembar 2017 19:20)

    # Link komentara

  17. @Mrsimud...Sine, kako to mislis da ce igrac krivicno odgovarati, ako se ne odazove pozivu za reprezentaciju? Da li si svestan sta bulaznis?
    (Grimbold, 21. septembar 2017 18:05)

    "Sine", izvoli danasnju izjavu Alberta Solera, direktora kosarkaske sekcije Barselone:

    "Zakon nije isti u svim državama. Postoje države u kojima su igrači prisiljeni da igraju za nacionalni tim i postoje one gde nema takvih restrikcija. U Španiji košarkaši moraju da igraju za reprezentaciju ukoliko dobiju poziv i zbog toga ćemo imati problem jer španski igrači moraju igrati za selekciju po našem zakonu. Nadamo se da FIBA, Evroliga i Španska košarkaša federacija neće praviti problem klubovima ili igračima ukoliko ipak odluče da u tom periodu nastupaju za svoj klub, a ne za reprezentaciju. Posebno, jer mogu biti sankcionsiani zbog te odluke. I dalje nema konačnog stava šta će se desiti ukoliko to bude slučaj.”
    (Pametnjakovici, 21. septembar 2017 19:01)

    # Link komentara

  18. @croata
    Dobra ti je ideja sa sindikatom evropskih igrača u NBA ali mora Evropa prvo da zakuva sa NBA.
    Mora jer će pući.NBA kapitalisti hoće najbolje iz Evrope ali preko FIBA nameću svoju volju EL i štite interes američkih pridošlica ovde.
    Pogledaj pravilo novo u vezi "dodatnog koraka". Kakve veze ima to pravilo sa ecropskim igtačima - oni umeju da hodaju svi do jednog i ne prave te korake u igri.Ko ih pravi? Trećerazredni Ameri koji nemaju mesta u NBA i dolaze ovde da "podižu nivo košarke".Ne nauče da hodaju evropski - mi kad odemo u UK vozimo onom stranom kojom i oni,ne namećemo naša pravila.
    Uvode zbog publike? Koga u Evropi interesuje zakucavanje iz trokoraka?
    Atrakrivno? Nije nego goji- jede se previše hot - dogova uz to.
    Da tražimo senf uz basket?
    Djonom na NBA.To je rešenje.
    (Komša, 21. septembar 2017 18:42)

    # Link komentara

  19. Ne valjaju ni Fiba ni Evroliga, a tek je NBA najgora. Svi mesetare i samo im je novac u prvom planu. Sivi oblaci su se nadvili nad sportom koji se zove kosarka. Nadajmo se da ga nece upropastiti.
    (zoran, 21. septembar 2017 18:36)

    # Link komentara

  20. Naravno da ih ne zanima EL sa sedistem u Barseloni pred referendum u Kataloniji. Cista politika Garbahose.
    FIBA i savezi nemaju apsolutno nikakvo pravo da primoravaju igrace da igraju za reprezentacije usred sezone.
    Da li ih placaju? Ne. Da li placaju obestecenje klubovima za zauzetost igraca? Ne. Da li ih klubovi placaju? Da.
    Stoga, oni rade za klub i isti ima potpuno pravo da nametne odluku. Onda je na potezu igrac koji treba da rizikuje ugovor da bi besplatno usred sezone igrao nekakve kvalifikacije. Kako da ne.
    (Terenac, 21. septembar 2017 18:32)

    # Link komentara

  21. a nba?
    (sasa, 21. septembar 2017 18:17)

    # Link komentara

  22. Meni je ovo razumno razmisljanje. FIBA nije dobra, ali da je Evroliga postojala pre dvadesetak godina, ne bi sada bilo ni Veselog, ni Letonaca, Finaca, a ni Turaka. EL bi samo jurila za lovom i ne bi marila da li postoji uopste kosarka u bilo kojoj zemlji. Interesantno mi je da niko nije spomenuo Garbahosine reci da je FIBA prva objavila ovaj sistem takmicenja i 'prozore', dakle pre nego sto je EL prosirila svoj kalendar. Da li vam je jasno ko je tu trazio konflikt? Zasto tada EL nije trazila razgovor? FIBA nije dobra, ali EL je gori.
    (Las, 21. septembar 2017 18:13)

    # Link komentara

  23. @Mrsimud...Sine, kako to mislis da ce igrac krivicno odgovarati, ako se ne odazove pozivu za reprezentaciju? Da li si svestan sta bulaznis?
    (Grimbold, 21. septembar 2017 18:05)

    # Link komentara

  24. Ne može igrač da se ne odazove (ukoliko ne napravi dogovor sa savezom) - po zakonu u Španiju sportista mora da nastupa za reprezentativnu selekciju ukoliko je pozvan, u suprotnom će na sud.

    Može sad i Srbija da pozove Kalinića npr u reprezentaciju za ove kvalifikacije - on će reći da mu ne da klub i gotovo. Sa Špancima to ne može jer će igrač krivično odgovarati i klub ne može da zabrani igraču nastup.
    (Mrsimud, 21. septembar 2017 17:45)

    # Link komentara

  25. паре су уништиле комплетан спорт, све је отишло до ђавола! Од једног дивног спорта ће да направе циркус. Част клубовима, али репрезентативна такмичења дају драж овоме спорту. За добробит свиx, надам се да ће се наћи неко паметно решење.
    (Дарко КГ, 21. septembar 2017 17:42)

    # Link komentara

  26. Meni je ovaj Garbahoza nejasan.
    Zar moguce da covjek iz zemlje koja je osvojila na svakom takmicenju medalju u poslednjih 20 godina ima afirmativno misljenje o Fibi.
    Zar nije fino objasnio onaj, ne znam mu ime, prije neki dan na ovom sajtu kako je Fiba dotakla dno?
    (BG na pjenu od mora, 21. septembar 2017 17:20)

    # Link komentara

  27. Pa njima 80% tima igra u NBA tako da mogu ovo da rade bez nekih posledica
    (Erli, 21. septembar 2017 17:15)

    # Link komentara

  28. Ovo je dobra stvar i odluka vjerojatno najutjecajnijeg europskog kosarkaskog saveza treba posluziti kao zamah na nba jer je nba najbitniji. Prvo bi trebalo oformiti udrugu europskih igraca koji igraju nba,nekakav sindikat. Kao pojedinci igraci su nemocni. Jasno je da to nije u interesu nba klubovima i menadzerima,ali nije to ko prije da su euro igraci u nba iznimka pa s njima mozes kako hoces. Sad ih ima respektabilan broj i vjerujem da bi takva udruga imala tezinu. Pogotovo vezano uz reprezentativna dogadjanja. Sjecam se kako je to bilo prije,npr kvalifikacije za euro 1993,kod nas su i kukoc,drazen i radja iz nba isli,morali su uplatiti osiguranje u slucaju ozljede tj platio je savez i to je to. Ok,to je bilo vrijeme velikog nacionalnog zanosa i igra za reprezentaciju je bila iznad svega. A danas se desava da su nam reprezentacije osakacene jer nemali broj igraca doslovno ne zele igrati za svoju zemlju. Sve bi se dalo rijesiti da postoji konsenzus oko igranja za svoju reprezentaciju. A on ne postoji. Dzabe mi frkcemo na sisteme,fibu i nba,glavni i jedini problem su igraci. Kad bi recimo nacionalni savez ponudio 500 iljada eura svakom igracu po odigranoj utakmici za reprezentaciju da vidis sto bi trcali,tukli bi se za drzavni dres. Glad za lovom danas je sve,lova je identitet,lova je nacionalna pripadnost,lova je Bog. Duzno postovanje posljednjim iznimnim dinasurima kojima jos uvijek srce brze zakuca za svoj stijeg i koji ce doci i pjeske igrat za svoju zemlju,al kao i pravi dinosauri i oni ce izumrijet,vrlo skoro.
    (croata, 21. septembar 2017 17:09)

    # Link komentara

  29. Garbahosa da kaže gde je zarađivao svoju platu u reprezentaciji ili klubu, ako misli da je reprezentacija važnija od klubova.
    (živela demagogija, 21. septembar 2017 17:02)

    # Link komentara

  30. Inače ovom Garbahosi je NBA tim zabranio nastup za reprezentaciju, a on svejedno otišao i igrao. Medjutim, vidim da on pominje da će zvati igrače iz Evrope, ali ne i NBA(nema dovoljno snage da njihove klubove ubedi) što je već samo po sebi nepravedno.
    Ideja FIBA je super, da reprezentacije igraju utakmice pred domaćim navijačima, medjutim, ne mogu da se otmem utisku da su oni to iskoristili isključivo da bi zadali još jedan udarac ULEB-u.
    Prvo, izmislili su te prozore da bi narušili raspored Evroligaša, i time automatski oduzeli šansu NBA igračima(i najboljim igračima) da nastupe. Drugo, verovatno su izbacili i najbolje košarkaše iz evropskih klubova. Samim time, ugrozili su i kvalitet prvenstva. Slovenija koja je sada pobedila me na dobrom putu da se ne plasira ako im ne igraju najbolji igrači.
    Vreme je da FIBA konačno prihvati da je izgubila borbu za Evropu, da su je sami klubovi oterali i da pokuša da osmisli neko iole dobro rešenje, inače će ova, opet ponavljam odlična zamisao, ubiti i ovo što je ostalo od reprezentativne košarke.
    (Axaxt, 21. septembar 2017 17:01)

    # Link komentara

  31. Kako lepo preskocio NBA. Sto se ne silis protic njih? Evroliga nece, ali klubovi hoce. Indirektno kao i do sada sto je NBA radio.
    (nista o nicemu, 21. septembar 2017 16:53)

    # Link komentara

  32. Slažem se sa Špancima. Ipak su domaća "prvenstva" najvažnija.
    Evo, imate veliku podršku makedonskih, holandskih, švajcarskih i albanskih košarkaša. Šta reći o čuvenim japanskim i arapskim igračima, čije sudije su dostigle savršenstvo, ne samo u košarci.
    (I meni su Indijanci nebitni, 21. septembar 2017 16:50)

    # Link komentara

  33. Ta ideja oko organizacije EP posebno od Fiba nakon 2 godine je nemoguća. Amerikanci prvi put u istoriji brane svetsku titulu 5 godina, što je presedan jer SP se održava 2019, a ne kako bi bilo predviđeno 2018 (nakon 4 godine) Samim tim organizacija EP je nemoguća 2019, a godinu posle je olimpijada. Savezi su bukvalno u šaci "kapitalisticke bande" kojima je samo profit u interesu. Sa njima suradjuju NBA liga i evroliga koji imaju moć u rukama koje sudije mogu da sude, i koji igrači mogu nastupati za nacionalne timove. Zato je EP postalo jedno cirkus takmičenje, a mislim da njih to najmanje zanima šta mi kao pojedinci mislimo, nebitno odakle iz koje zemlje dolazimo. Napraviće od evropske košarke običan biznis, kao što je današnji fudbal tj. liga šampiona. Ja sam uživao gledajući EP još od 95 pa na dalje, i šteta je da sa najboljim timom nismo uzeli ovo EP, a isto bi uradili i za 2 godine, da je ostao stari format. Ovako 2021 je previše daleko, i veliko je pitanje kakav ćemo tim imati tada.
    (stevan, 21. septembar 2017 16:47)

    # Link komentara

  34. Kosovo i Albanija izaraziti favorit ovih kvalifikacija, uz Moldaviju i Austriju. Bravo Fiba, korak ka svom gašenju
    (spin, 21. septembar 2017 16:45)

    # Link komentara

  35. Garbi, sve si lepo rekao, ali zašto oćuta NBA?
    (Šumadinac, 21. septembar 2017 16:38)

    # Link komentara

  36. A sta ce reci ovima u nba?
    (KoleCZ, 21. septembar 2017 15:05)

    ništa, NBA je vec rekao da nece puštati igrače.
    (Komendija, 21. septembar 2017 16:37)

    # Link komentara

  37. hehe. Ne čujem nigde NBA da pominju. Vežbaju strogoću na slabijima uslovno rečeno.
    (jojo, 21. septembar 2017 16:31)

    # Link komentara

  38. Ovo ni Vucic ne bi mogao da raspravi
    (nex, 21. septembar 2017 16:19)

    # Link komentara

  39. Prazna prica, naravno da imaju pravo da ih zovu, ali ti klubovi uvek mogu da im zaprete, da ako odu ostatak sezone provode na tribinama, I oni ce odbijati pozive, jer ako ne igraju u klubu nece se naci u tima za Svetsko iako su igrali kvalifikacije...
    Realno nijedan klub koji igra EL nije lud da izgubi pola tima, kad je vec raspored takav da se igra EL, na 4-5 utakmica I to 2 puta u sezoni...
    (soni, 21. septembar 2017 16:15)

    # Link komentara

  40. @realno
    Niko ne ide direktno na Svetsko, svi moraju preko kvalifikacija, pa čak i prvak Evrope.Što i nije loše, jer uvek treba da se dokazuješ, da ne ispadne da si sticajem okolnosti osvojio titulu.
    (kondor, 21. septembar 2017 16:14)

    # Link komentara

  41. Ne shvatam zasto se predsednici kosarkaskih saveza slihtaju fibi.Da najbolji treba da brane boje zemlje je sasvim dobar stav.Alo reci da fiba brani interese kosarke nema veze sa mozgom.To smo se uverili vise puta u prethodnih desetak godina.Budi covek i reci.Ostvaren si,uspesan,finansijski obezbedjen i misli svojom glavom.
    (coldplayer, 21. septembar 2017 16:07)

    # Link komentara

  42. Vidim mogi postuju reprezentaciju, ali ovi ljudi zive od kosarke tj. od ugovora ako se neko povredi da li ce te vi sta iza nji ili KSS?
    ODGOVOR: NIKO!
    (klinkerhofen, 21. septembar 2017 16:06)

    # Link komentara

  43. Bice ovo ozbiljna borba. Ukoliko Spanci istraju i dobiju svoje najbolje igrace iz EL isto ce uraditi i ostali savezi sto nama svakako ide u prilog jer smo dovoljno osakaceni ne igranjem NBA igraca (Teo,Jokic,Bobi,Bogdan,Bjelica), ali ako se taj spor dobije zasto ne ici dalje, zasto ne traziti i NBA igrace ? Pred istim sudom, isti spor. Ako Evropski klubovi ne mogu igracima zabraniti ne bi trebalo da mogu ni NBA ! Dakle docemo u situaciju da igraci sami odlucuju hoce li ili nece. I onda ce klubovi da im zaprete da ako odu mogu da dobiju raskid ugovora sto naravno nece ni jedan igrac uraditi pa ce oni jadni ni krivi ni duzni ( od kosarke zive ) biti proglasavani izdajnicima iz razloga sto neke neznalice iz FIBE i kapitalisti iz ULEBA ne mogu i nece da se dogovore u interesu kosarke.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pipo, 21. septembar 2017 15:12)


    Sporazumom između FIBA i NBA je uređeno da NBA ne može da sprečava igrače da igraju za reprezentacije samo izvan NBA sezone, dok igrači ne mogu da igraju za reprezentacije ako bi zbog toga propuštali NBA obaveze, uključujući i pripremni period. FIBA je svoj kalendar napravila znajući da ne može da računa na NBA igrače, ali smatrajući da svojim pravilima može da prisili evropske klubove da tada puštaju igrače i taj nejednak tretman od strane FIBA je srž trenutnog sukoba.
    (milan, 21. septembar 2017 15:59)

    # Link komentara

  44. Bravo sine, ljubi te dr.Čović.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milko Đurovski, 21. septembar 2017 15:20)

    Od malih nogu navijam za Partizan (dok je još Paspalj igrao). Aj majke ti objasni mi gde si video bilo šta vezano za dotičnog u mom komentaru? Na stranu što prezirem istog moram ti reći da očigledno imaš neki ozbiljan problem čim ti se priviđa svuda.
    (sinko, 21. septembar 2017 15:49)

    # Link komentara

  45. Nisam u toku- ko iz Evrope ide direktno na SP? Samo evropski prvak, finalisti ili niko. Hvala.
    (Realno, 21. septembar 2017 15:47)

    # Link komentara

  46. FIBA treba potpuno bojkotovati. Oformiti novu organizaciju i zakazati Evropsko prvenstvo za dve godine, FIBA potpuno ignorisati kao i da ne postoje.
    (sinko, 21. septembar 2017 15:07

    Upravo tako, najgluplje je ovo razvlacanje na 4 godine, sto valja to se ne dira..
    (idemo dalje, 21. septembar 2017 15:43)

    # Link komentara

  47. а сви најбољи им у нба! нека њима покажу зубе ако смију!
    (џа, 21. septembar 2017 15:31)

    # Link komentara

  48. Spance ne zanima ni viskal iz Katalonije, pogotovo u svetlu dogadjanja skorijih u toj pokrajini. Samo se ovde jedan birokrata docekuje na drzavnom nivou.

    Zasto se tako ne docekuju sladoledzije i restorateri iz Katalonije? Pa i oni vode privatne firme.
    (Labud, 21. septembar 2017 15:29)

    # Link komentara

  49. He he he, eto visoke politike iz Španije: Košarkaški savez Španije ima sedište u Madridu, Evroliga u Barseloni (Bartomeu).......i sad su u sred sukoba oko Katalonije
    (ekonomista, 21. septembar 2017 15:27)

    # Link komentara

  50. Lako je to reći iz perspektive kada ti je peta postava dovoljna da prođeš kvalifikacije.
    (Ostin A, 21. septembar 2017 15:24)

    # Link komentara

  51. A nba igraci??
    (pppp, 21. septembar 2017 15:23)

    # Link komentara

  52. Sve je ovo jedan veliki nered.
    (Topnik, 21. septembar 2017 15:22)

    # Link komentara

  53. Od nasjboljih igraca koji su van NBA, van Barse, Reala, Valensije, Unikahe, Laborala... Poslednji pokusaj nesposobne FIBE!
    (cukce, 21. septembar 2017 15:22)

    # Link komentara

  54. FIBA treba potpuno bojkotovati. Oformiti novu organizaciju i zakazati Evropsko prvenstvo za dve godine, FIBA potpuno ignorisati kao i da ne postoje.
    (sinko, 21. septembar 2017 15:07)

    Bravo sine, ljubi te dr.Čović.
    (Milko Đurovski, 21. septembar 2017 15:20)

    # Link komentara

  55. Ispravan stav španskog saveza.Morali bi i mi tako.Kod NBA igrača se uz pitanje izvodljivosti dolaska postavlja i piranjw svrsishodnosti (cimanje veliko i pitanje da li bi igrači mogli da pruže doprinos) dok kid ABA,EL i EK nije problem toliki.
    Okrpićemo se nekako.
    (Komša, 21. septembar 2017 15:20)

    # Link komentara

  56. Trebalo bi da ostali savezi stanu iza Španije po ovom pitanju, pa da vidimo šta će reći FIBA. Jer sa kim bi igrali košarke ako vas svi bojkotuju? FIBA očigledno želi da vrati košarku u nepostojanje ovim glupostima, jer ovo niko zdravorazumski ne radi. Prvo sudije, dramice sa NBA i Evroligom, pa i ovo. Neviđeno.
    (Krstićeve stolice, 21. septembar 2017 15:18)

    # Link komentara

  57. A sta ce da rade sa NBA ligom i (njihovim) igracima koji igraju tamo? ^^

    Spanske cetvorke i petice (koji igraju u reprezentaciji) igraju u NBA (braca Gasol, Mirotic + Rubio), a zna se da NBA nece pustati igrace da igraju kvalifikacije za munobasket :D

    A ni mi nista bolji nismo

    Teo, Bogdan, Marjanovic, Jokic, Beli, jel ima nekog koga sam zaboravio? :D

    plus pitaju se i ostale ekipe koje igraju Euroleague, da li ce oni pustiti igrace?

    Cini se da ce Zvezda jedina da profitira, trenutno ima samo jednog reprezentativca, i jednog sa sireg spiska (Danguba), tako da Zvezdi nece tesko pasti kada ostali puste igrace da igraju za reprezentaciju, oni ce igrati i pobedjivati (nadam se) "B" timove :D
    (Misljenje je k'o peDu, svako ga ima :), 21. septembar 2017 15:17)

    # Link komentara

  58. Bravo!

    Neki žele da momci koji igraju kvalifikacije, lagano budu odbačeni kad dođu šampionati. Isto kao i pljuvanje jednog dela nacije zbog slabijih utakmica Vasilija Micića, Stefana Birčevića, Vladimira Štimca... Bogdana ne ubrajam ovde jer njega može da pljuje samo umobolan čovek.

    I šta sad, taj Vasilije, taj Stefan, taj Vladimir su ostavili po strani individualno napredovanje i povrede listova koje su zalečene nakon par dana i igrali su zbog Srbije. Da li je ikome od njih neophodna nacionalna penzija? Nije.

    Dok se širom Amerike tope trening majice znojem, oni su došli do finala i muški se borili.

    Bravo naši srebrni momci, bravo Španci za ovaj stav!
    (Kit Karson, 21. septembar 2017 15:16)

    # Link komentara

  59. Bravo Španci, svaka čast! Nadam se da će vas ostali sledeti...
    (Sivi soko, 21. septembar 2017 15:15)

    # Link komentara

  60. Mislim da ce isti stav i katalonija da ima...
    (Demosten, 21. septembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  61. Nema od toga nista.
    (banja luka, 21. septembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  62. E za ovo im skidam kapu. Nego kako su ono beše izgledali komentari "Samo se Srbi pale na reprezentativnu košarku", "Jedino je NBA merilo kvaliteta". Pogledajte kako se poštuje reprezentacija i sport. Nadam se da naši čitaju ovo.
    (Gde ja živim, 21. septembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  63. Лако је њиховим клубовима када су им сви најбољи играчи прескупи странци, а судије штите Реал и Барселону без граница.
    (Стара школа, 21. septembar 2017 15:12)

    # Link komentara

  64. Bice ovo ozbiljna borba. Ukoliko Spanci istraju i dobiju svoje najbolje igrace iz EL isto ce uraditi i ostali savezi sto nama svakako ide u prilog jer smo dovoljno osakaceni ne igranjem NBA igraca (Teo,Jokic,Bobi,Bogdan,Bjelica), ali ako se taj spor dobije zasto ne ici dalje, zasto ne traziti i NBA igrace ? Pred istim sudom, isti spor. Ako Evropski klubovi ne mogu igracima zabraniti ne bi trebalo da mogu ni NBA ! Dakle docemo u situaciju da igraci sami odlucuju hoce li ili nece. I onda ce klubovi da im zaprete da ako odu mogu da dobiju raskid ugovora sto naravno nece ni jedan igrac uraditi pa ce oni jadni ni krivi ni duzni ( od kosarke zive ) biti proglasavani izdajnicima iz razloga sto neke neznalice iz FIBE i kapitalisti iz ULEBA ne mogu i nece da se dogovore u interesu kosarke.
    (Pipo, 21. septembar 2017 15:12)

    # Link komentara

  65. Možete vi da zovete, ali da li ce se oni odazvati!? Bas će oba Gasola i Ernangomeza ili Rubia pustiti iz NBA.
    (GOAT lista, 21. septembar 2017 15:10)

    # Link komentara

  66. Spanci uvek korak ispred svih.
    (Vlado, 21. septembar 2017 15:07)

    # Link komentara

  67. FIBA treba potpuno bojkotovati. Oformiti novu organizaciju i zakazati Evropsko prvenstvo za dve godine, FIBA potpuno ignorisati kao i da ne postoje.
    (sinko, 21. septembar 2017 15:07)

    # Link komentara

  68. RESPEKT!
    (hipster, 21. septembar 2017 15:06)

    # Link komentara

  69. A sta ce reci ovima u nba?
    (KoleCZ, 21. septembar 2017 15:05)

    # Link komentara

  70. Bravo bre!
    (ss, 21. septembar 2017 15:02)

    # Link komentara