- Komentari -
  1. Macvane i ostali, ako procita neko od vas ove komentare:

    ZADOVOLJNI smo srebrom i bilo je potrebno organizovati ovaj docek da bi VIDELI da vas podrzavamo i da smo uz vas, iako to i sami znate. ZNAMO da smo na ovom prvenstvu igrali nekompletni i tim vise ovo srebro smatramo USPEHOM jer u ovoj situaciji to jeste. Narod se ponadao da kad smo vec dosli do finala da cemo pobediti Sloveniju, pa se tu malo razocarao, to je sustina. Ali, svaka medalja je uspeh, po definiciji.

    Deo naroda se sada malo razmazio pa hoce samo zlato, a zaboravlja da od 2003. do 2008. i od 2010. do 2013. nismo osvojili nijednu, kazem NIJEDNU, medalju. I u pravu ste, malo je i ona fenomenalna generacija Bodiroge, Saleta i ostalih podigla ocekivanja.

    Nastavite da se borite kao do sad. Dace Bog da na nekom od narednih takmicenja budemo sto kompletniji i uzmemo i to zlato pod imenom Srbija.
     (Kontras, 22. septembar 2017 03:03)

    # Link komentara

  2. Ljudi moji... Ako se braća Gasol toliko raduju bronzi, ako je Šved ostao bez medalje, ako su Porzingis, Dijao, Valančjunas i Printezis ostali bez medalje, kako iko može da se pita da li treba da joj se raduju Micić, Gudura, Štime, Gagi, Birča... Veliki uspeh, nego šta!
    (Sumnjivo lice, 21. septembar 2017 22:16)

    # Link komentara

  3. Razocarani? pa zasto bre? Tri srebrne medalje (svetko, olimpijske, evropsko) ja ne bi nikad dao za jedno zlato...razmislite malo....ma bice i zlata, polako, tek dolazi nase vreme
    (japi, 21. septembar 2017 22:06)

    # Link komentara

  4. Gledajte, sa jedne strane Mačvan je zaista u pravu, ovo srebro, za razliku od prethodna tri koja smo uzimali dva puta u finalima gubeći od Amerikanaca koji su jedna sasvim druga dimenzija u košarci i od kojih nije sramota izgubiti ni 50 razlike jer su velemajstori te igre, i 2009. u Poljskoj od Španaca koji su tada bili u naponu snage sa najtalentovanijom i najboljom generacijom koju su imali u istoriji i jednom od top 5 najboljih evropskih košarkaških selekcija svih vremena, ovo srebro uzeto nakon poraza u finalu od Slovenije je i jedino "izgubljeno" srebro da se tako izrazim, jer smo od Slovenije objektivno jača selekcija kada smo kompletni, a i nekompletni videli ste umalo da ih dobijemo, 2 minuta pre kraja finala na 82:82 imali smo dva slobodna bacanja i da nije bilo pada koncentracije dobili bi to finale i sa desetkovanim timom, sa odličnim Bogdanom koji nas je hrabro predvodio. Ali, sa druge strane, niko, apsolutno NIKO od nas iz naroda nije ni očekivao pre početka šampionata da naši uzmu to srebro, ma ni polufinale nismo očekivali jer smo svi bili SVESNI koliko smo bili desetkovani i limitirani zbog izostanka čak čak 7-8 naših velikih majstora košarke! I sam Goran Dragić je posle finala odmah izjavio da se divi Srbiji na odličnom turniru jer je odigrala bez 7 velikih igrača. Znači, zbog svega toga i neverovatne borbenosti i želje naših momčina, mišljenja sam da je dobro što su izašli na balkon i ovoga puta. A zlato će doći, treba podržati ove naše ljudine.
    (Ivan, 21. septembar 2017 19:27)

    # Link komentara

  5. @hamsik: nije isto... na wimbldon-u se ne dele medalje i nema meca za trece mesto... bilo bi isto kada bismo docekali novaka posle poraza od federera u finalu oi...
     (lal, 21. septembar 2017 18:44)

    # Link komentara

  6. Pa srebrna je bolja nego bronzana i cetvrto mesto. Narod se pobezobraznio.
     (cobo, 21. septembar 2017 18:40)

    # Link komentara

  7. Svaka im cast ali stvarno glupo, to bi isto bilo kao da pravimo docek za Novaka zato sto je izgubio od Federera u finalu Wimbldona
     (Hamsik, 21. septembar 2017 18:14)

    # Link komentara

  8. Narod je ove godine prvenstveno dosao da pozdravi njihove trud i lojalnost prema Srbiji, razocarenje u plasman je obostran. Ne zbog toga sto su bili drugi, to je negde bilo i ocekivano da ce Srbija stici do finala i tamo izgubiti od Spanije, ili mozda u polufinalu od Litvanije. Medjutim, kad se vec desila ta Slovenija i izbegnuta Spanije, tad je doslo do porasta ocekivanja i pojave razocarenja zbog poraza...
    (Oxi, 21. septembar 2017 15:58)

    # Link komentara

  9. Imenjace ti si jedan veliki car. Uvek mi je bilo neopisivo zao kada su ti oni nasi tzv. navijaci pevali i skandirali pogrdne pesme, nikako nisam to odobravao i nisam mogao da se identifikujem sa tom masom. Nadam se da ces ubuduce biti docekan sa vise postovanja, ali ne bih smeo to i da tvrdim da ce se dogoditi.
    (Milan, 21. septembar 2017 15:45)

    # Link komentara

  10. Mačvane, odigrao si odličan turnir. Kapitenski.
    Član si naše glavne petorke uz Bogdana, Lučića, Jovića i na centru hm...
    Dakle, u životu nisam vidio više tučenog igrača od Bobija. Njegova mana ispade što je velik i snažan. Toliko je bio nezaštićen od faulova a kažnjavan u građenju od sudija da nije mogao dati puni doprinos.
    Ostali su dali više ili manje ali su svi zadovoljili. Strčni štab na nivou. Jedino mi se nije svidjelo Saletovo proglašavanje Slovenaca pred utakmicu velikim favoritima. Bila to psihološka igra ili ne tako se ne radi jer može da ima loš efekat u motivaciji ekipe koja se vodi.


    Što se Bogdana tiče oduševio me. Ne znam kakav profil igrača treba Sakramentu. Šut za 3 nije najbolji ali šut za 2, prodori, kontrola lopte, asistencije i reakcije u odbrani kao i čuvanje igrača su na vrhunskom nivou. Bogdan je znatno kompletniji igrač od Tea i čini se ima više šanse za uspjeh u NBA.
    (Bejn, 21. septembar 2017 15:36)

    # Link komentara

  11. @Slavimo drugo mesto
    Tačno - Zlato sa OI u svim sportovima.
    Samo košarkaši kao začetnici tradicije da slave zlato sa EP,SP i OI.
    Na taj način bi običaj bio sačuvan od "devalvacije" pto se uspehs tiče ali i sačuvan da ne postane običan vašar (što već postaje i pored toga što imamo sportiste koji stvarno zaslužuju poštovanje).
    (Komša, 21. septembar 2017 15:26)

    # Link komentara

  12. Eto o kakvom "uspehu" se radi... ej oni sami glasali da li uopšte da izađu. Bitno da mi i dalje imamo iluzije da smo košarkaška velesila. Ko pamti juventus i atletico Madrid u fudbalu?
     (., 21. septembar 2017 15:15)

    # Link komentara

  13. Donekle i jeste u pravu. Većina građana nije verovala ni u četvrtfinale, a za srebro bi na početku Evrobasketa dala sve. Ali Sale i igrači su verovali u sebe, a zlazo im je ostalo kao cilj. Kada znate koliko možete i koliko želite, sve ispod toga i jeste razočarenje jer vi kao tim znate ono što narod ne zna - pravi kvalitet tima. Ovaj balkon je možda i ponižavajući bio jer verujem da su igrači/stručni štab bili u fazonu: "Pa ovi su nas toliko otpisali da slave srebro." Balkon od sada treba biti samo za zlato ili za istorijsku medalju u nekom sportu. Tako se samo podižu očekivanja i apetit (ne od naroda, već od samih igrača jer je najbitnije da oni žele i veruju u sebe). A FIBA je sramota neviđena.
    (Krstićeve stolice, 21. septembar 2017 15:09)

    # Link komentara

  14. I sad, te price
     (KoleCZ, 21. septembar 2017 15:07)

    # Link komentara

  15. Za mene je jace ovo srebro osvojeno sa ovom ekipom nego zlato da smo uzeli sa prvom postavom.
     (Milun, 21. septembar 2017 15:07)

    # Link komentara

  16. I trebali ste da budete dočekani! Otići skoro sa trećim timom i boriti se za zlato je ravno čudo.Jer svako ko kaže da je verovao, da će ovaj tim biti u finalu, laže.U najluđim snovima sam maštao da stignu do polufinala.
    Zato je meni finalna utakmica bila uživanje, bez nerviranja.Za mene su oni već bili pobednici.
    (kondor, 21. septembar 2017 15:04)

    # Link komentara

  17. Камо лепе среће да смо у још много чему други у Европи. Где би нам био крај. Нема места критикама и незадовољству.
     (Aлександар, 21. septembar 2017 14:52)

    # Link komentara

  18. Mozda je to guranje Bogdana na lidersku poziciju jedan od razloga tolikih otkaza. Velika su to odricanja da bi se sve podredilo Saletovom ljubimcu. On je dobar, ali nije ta klasa.
    (Dragan, 21. septembar 2017 13:39)

    Od svih nebuloznih komenatara koji su ostavljeni na ovoj temi, ovaj je ubedljivo najgori. Pa nije Sale projektovao Bogdana kao lidera ove ekipe pa su ostali otkazali zbog toga, nego upravo suprotno. Splet okolnosti je uslovio da usled gomile otkaza, sva odgovornost padne na Bogdana kao najboljeg od preostalih igrača. Niti je to Sale planirao za njega pre početka priprema niti je Bogdan priželjkivao da mu na leđa padne toliki teret.
    (Nebuloza nebulozu stiže, 21. septembar 2017 14:49)

    # Link komentara

  19. Mačvan u finalu 18pts 5sk 3as 2pt 5/8 3pt 2/5 1pt 2/2 za 28min efikasno bez rasipanja. uvek diskretan. Zlata vredan.
    (Boca, 21. septembar 2017 14:48)

    # Link komentara

  20. Jasno je svima kako ste izgubili finale i koliko je truda trebalo sudijama da vas zaustave. Svaka cast!
     (ej bre, 21. septembar 2017 14:48)

    # Link komentara

  21. Macvan je u pravu kad kaze da je ovo bila sansa generacije da uzme zlato i to najvise boli saznanje da smo mogli uzeti zlato da smo bili u jacem sastavu a opet neki igraci su lako odustali od borbe za to zlato prece su im neke druge stvari od zlata koje ostaje za ceo zivot neka se oni sami prepoznaju koji su to tako lako odustali od borbe za zlato jer ono sto nama navijacima mediji plasiraju je daleko od istine.
    (Buki, 21. septembar 2017 14:45)

    # Link komentara

  22. Није само Салетова генерација освојила све. Неке генерације су освајале мање, а неке више трофеја, а неке, нажалост, још увек ниједан. Не може то кад има тако много поврешених и уморних и оних којима су важније припреме клуба од трофеја и златних медаља.
    (Марко, 21. septembar 2017 14:38)

    # Link komentara

  23. posebno mi se svidja sto je rekao da se okupimo svi 2021 i da osvojimo to zlato!
    daleko je to jos ali ako nastupimo u najjacem sastavu mislim da ce malo ko imati sansi!

    ostaje zal sto sada neki koji su mogli da igraju, nisu to uradili. vidi se sada koliko je samo to bilo bitno.

    naredno je tek za 4 godine a ja ga vec iscekujem.
     (cofi0089, 21. septembar 2017 14:37)

    # Link komentara

  24. Aman, molim vas?! Kamo srece da smo svi mi toliko (ne)uspesni kao vi, da smo svako u svojoj oblasti drugi u Evropi/svetu!
    (Kone, 21. septembar 2017 14:32)

    # Link komentara

  25. Realno, ceo ritual sa Balkonom je izgubio smisao. Sada nam je nitna medalja i to slavimo, cime se ambicije ljudi i uopste psiha naroda dovodi do situacije da se zadovoljavamo manjim uspesima i da to slavimo. Balkon i docek je nesto posebno sto treba negovati, a docekivati svaku ekipu koja je nije uzela zlato nema smisla. Sta je sa drugim sportistima onda... Ovo pod hitno treba ukinuti, samim tim je i sve manje ljudi na tim docecima. Secate se kada smo uzeli zlato na svetskom, preko sto hiljada. Taj obicaj treba vratiti, da se i oni sete npr kada igraju finale i da igraju i za taj docek a ne da bude ej pa docekace nas sta god da osvojimo i slavice nas... To utice na snizavanje kriterijuma reprezentacije i ambicioznosti samih igraca koliko god neko govorio drugacije. Sada ce se naravno naci neki maloumni koji ce izvrnuti sve i recikao oni zasluzuju sve i tra la la. Niko ne govori o igracima da su za nesto krivi ili da su bili losi i da ih treba kritikovati, jednostavno Balkon mora ostati i biti postolje namenjen pobednicima, zlatnim ljudima zato sto taj uspeh time i dobija na znacaju. Ovi doceci su sve vise postali kao vasari.
     (Slavimo drugo mesto, 21. septembar 2017 14:30)

    # Link komentara

  26. Dečko, pravi si. To sam i znao, ovim si samo potvrdio moju konstataciju od ranije.
    (Mislim da se mnogi slažu, 21. septembar 2017 14:23)

    # Link komentara

  27. Vi ste nama...zlatni...hvala Vam...
     (draganca, 21. septembar 2017 14:23)

    # Link komentara

  28. Jedino što možete da žalite je što niste bili malo grublji prema Slovencima, ionako su vam svirali teške glupost
    (bad boys tim, 21. septembar 2017 14:22)

    # Link komentara

  29. Oni su profesionalni sportisti, i shvatam da im tesko pada poraz u finalu. Ipak me vise raduje to sto iz ovakvih tekstova vidis o kako se dobrim i normalnim ljudima radi. Da nas je vise takvih, ne bi nam jedino radovanje bilo uspeh nacionalnog tima na nekom takmicenju. Sport bi nam bio ono sto treba da bude, a ne jedini izlaz iz mracne svakodnevnice u ovoj zemlji.
    (Bravo momci, 21. septembar 2017 14:16)

    # Link komentara

  30. Nisu svi ti ljudi došli zbog zlata da vas vide nego što ste se borili tako kako ste se borili i stigli dotle dokle ste stigli.
    (Milan, 21. septembar 2017 14:12)

    # Link komentara

  31. Samo se vi zezajte zna se sta se desilo hrvatima
    Pre prvenstva bi ruku dali za srebro
    Sad kao necu na balkon a dole doslo 20000 ljudi.
    (Kalcokera, 21. septembar 2017 14:12)

    # Link komentara

  32. Miki Macvaneeeeeee, Miki Macvaneee…ee , Miki Macvane Miki Macvane Miki Mavcaneeeeeeeeee na na na naaaaa Miki kapiten
     (ja, 21. septembar 2017 14:10)

    # Link komentara

  33. bogdan je sve osim lidera i kosgetera..on je prosecan igrac i fizicki slab!!
     (dr.gonzo, 21. septembar 2017 14:01)

    # Link komentara

  34. Verujem da nije lako, ali zivot je to. Nek uvek bude medalja, pa ce biti i zlata Milance.
     (monaco, 21. septembar 2017 14:00)

    # Link komentara

  35. upravo je potvrdio da je selektor glavni krivac za poraz bez obzira na diskutabilan sudijski kriterijum
    (ika, 21. septembar 2017 14:00)

    # Link komentara

  36. Sto se mene tice, znam da nemamo para kao drzava, ali ako se zadrzi ovaj koncept evropskih prvenstava, mislim da bi bilo u redu da se kandiduje Beograd kao jedan od 4 domacina, ali iskljucivo ukoliko bi se i zavrsnica tu igrala. Taman da malo poguramo ka tom zlatu koje svi toliko dugo iscekujemo. Naravno da je potrebno da su svi zdravi, sportska sreca itd itd, ali ako mozemo nesto kao drzava da uradimo da eto jos malo povecamo sanse za tim zlatom, onda zasto da ne. Ipak pricamo o kosarci, ne o ne znam cemu, to je jedna od retkih svetlih tacaka u ovom drustvu. Taman da izbrisemo gorak ukus iz 2005. i oprostimo se od vecine tima uz zlato, u nasem glavnom gradu.
    (Zemun, 21. septembar 2017 14:00)

    # Link komentara

  37. Bravo momci za sve!
     (Vlad Rad, 21. septembar 2017 13:58)

    # Link komentara

  38. Preterase ga!
     (bilja, 21. septembar 2017 13:58)

    # Link komentara

  39. To je šampionski duh! Naravno da bi pre početka prvenstva na slepo potpisali srebro, ali malo po malo i šanse su nam rasle dramatično. Nismo igrali protiv Španije i Litvanije koje ne leže ni sa kompletnim timom, moramo biti iskreni.
    Tako da još jednom kapa dole momcima što se ne prepuštaju alibi floskulama, belim zlatima i sjajevima, bez foliranja,
    na evropskom uvek i uprkos svemu se ide na pehar. Zato će te ga i osvojiti!
     (jako i do samog kraja, 21. septembar 2017 13:57)

    # Link komentara

  40. Ne pricaj nista unapred.Kad se tako predvidja desi se kontra od toga.Milane bolje cuti i ne hrli u buducnost sa obecanjima pustim.
     (srce sumadije, 21. septembar 2017 13:55)

    # Link komentara

  41. A zasto ne biste izasli na balkon? Pa pruzili ste svoj maksimum i osvojili srebro i veoma smo srecni zbog toga.Ne postoje nepobedivi i niko ne moze unapred predvideti sta se moze desiti u toku meca.Slovenija je zasluzeno osvojila zlato bez izgubljenog meca,a vi ste i pored jednog poraza igrali najbolje sto mozete i bez najiskusnijih igraca ostvarili veliki uspeh. Moglo je biti i gore,pa sta onda? Spustite se na zemlju i budite srecni i zadovoljni sa srebrom,jer mi vasi navijaci jesmo.
    (gogi, 21. septembar 2017 13:50)

    # Link komentara

  42. Sasa Djordjevic, kralj izgubljenih finala hahahahahaha
     (Mikii, 21. septembar 2017 13:48)

    # Link komentara

  43. Разумијем дилему играча, али није требало да буде дочека. Медаља јесте успијех, али ова земља је видјела не само сребра већ и доста злата у кошарци.
    Дочек би се могао прихвати да је Србија по први пут освојила медаљу у кошарци, међутим она је играла своје десето финале од 1995. и изгубила га је од земље која никад прије није узела никакву медаљу.

    Требало је да играчи још у Турској кажу да не желе дочек. То што нису и што су на крају пристали да изађу на балкон говори о томе да су они сами на себе гледали као на аутсајдере.
    (Астер, 21. septembar 2017 13:46)

    # Link komentara

  44. Posto ste svi prilcno dobro situirani, ugovori u milionima evra, mogli ste da glasate da se 30hiljevra koje dobijate od drzave usmere u rekonstrukciju Tirsove. Vi ne bi ni osetili, ali pola miliona evra znacilo bi za bolnicu, a sve bi islo iz iste kase, poreskih obveznika.
     (alek, 21. septembar 2017 13:45)

    # Link komentara

  45. u pravu su ljudi...sta koji djavo srebro da se proslavlja...ako to oni sami kazu...sta mi da se petljamo tu...(pre svega sve cestitke !!!)
     (samo da kazem, 21. septembar 2017 13:41)

    # Link komentara

  46. Mozda je to guranje Bogdana na lidersku poziciju jedan od razloga tolikih otkaza. Velika su to odricanja da bi se sve podredilo Saletovom ljubimcu. On je dobar, ali nije ta klasa.
     (Dragan, 21. septembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  47. Volim ove dočeke još od onog prvog, ali ih više ne bih pravio ovako. Zašto? Pa na pamet mi padaju Bokijeve suze. On se dečko ubi što nije mogao bolje i jedva ne pade u nesvest pred novinarima, a mi se kao nešto kezimo i deremo. I to još onako licemerno iako smo mislili da će da ispadnu još u grupi. Svi oni kao vrhunski sportisti su navikli da pobeđuju i da žele više i bolje. Sale ni jednog trenutka nije odstupao od cilja i posle svih problema. “Cilj se ne menja, idemo po medalju”. U sebi je verovatno mislio “Ma idemo na zlato”. Neki su se smejali, pričali da je lud, ali on je istrajao i ja sam mu verovao. I baš zato što sam mu verovao sam jedva preživeo sinoć, a mogu misliti kako je njima. Jer oni nisu kao fudbaleri da posle jedne pobede misle da sve znaju i da su najbolji. E zato ja ne bih pravio doček. Ne bih želeo da stajem na muku. A oni koji su pričali da je Sale blesav, sada su verovatno najponosniji. Pa samo se setite onog dočeka vaterpolista posle SL koji je napraljen oko podne čini mi se i na koji je došlo jedva 1000 i nešto ljudi. Da li smo ih mi stvarno ispoštovali?

    (Gde ja živim, 18. septembar 2017 22:13)

    Ovo sam napisao tad, a mislim i sad. Treba razgovarati sa sportistima da li praviti doček ili ne. Ne možemo mi da budemo srećniji ili tužniji od njih.
    (Gde ja živim, 21. septembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  48. “Fasciniran sam Bogdanom, kako razmišlja, kako se nametnuo da bude lider, iako mu to nije bilo ni rečeno, ni dato. Odigrao je neverovatno, izneo toliki teret da četiri-pet minuta pre kraja finala više nije mogao da stoji na nogama i pitao je Saleta da ga menja. Zamislite kakva je to potrošnja bila, kada je na samom kraju rekao da ne može. I one suze na kraju... Bio je slomljen. Ali to je mentalitet šampiona, jedini put za uspeh u NBA.
    (Serdjo, 21. septembar 2017 13:39)

    # Link komentara

  49. Srebrna medalja je zaista veliki uspeh,ali nikad nisam video docek ispred skupstine za srebrnu medalju
    (Saki, 21. septembar 2017 13:38)

    # Link komentara

  50. Čovek do poslednje reči u pravu. Doček je bio toliko na silu da nema nijedne reči koje bi ga opisale. Vidi se da momci nisu bili srećni. Nama to sija kao zlato, ali nije tako za njih. Zna se za šta su se borili i nisu uspeli. I sad zbog skupljanja partijskih poena, dovode ih u neprijatnu situaciju sa gorkim ukusom u ustima. Takva je naša zemlja!
     (samo kažem, 21. septembar 2017 13:33)

    # Link komentara

  51. Mislim da su nepotrebni dočeci za srebrne medalje. Nit' je igračima do slavlja, nit' narodu... kojeg bi bilo triput više da smo osvojili zlato. Jeste to uspeh, ali ovo je već treći balkon za srebro u 4 godine. Izgubiće svoju draž i naboj. Nepotrebno siljenje slavlja. Videlo se da su igrači "odradili" i mnogo toga što bi hteli da kažu zadržali za sebe.
    (Vračarac, 21. septembar 2017 13:32)

    # Link komentara

  52. Momci zlato vam je oteto sudijskim neznanjem ili pljačkom nisam baš siguran šta je od to dvoje, ali u ključnim momentima ste oštećeni, tako da mirno spavajte. Za borbenost i odnos prema dresu čista 10!
     (nije nego, 21. septembar 2017 13:31)

    # Link komentara

  53. Za nas je to zlato! Svaka vam cast.
     (C i n i k, 21. septembar 2017 13:28)

    # Link komentara

  54. Haha smesan si Macvane. Nikad kapiten ne bi bio,da se Teo nije povredio
     (Mita, 21. septembar 2017 13:27)

    # Link komentara

  55. Tako razmišljaju šampioni, zato ćete nam doneti kilo zlata u narednih 5-6 godina!!!
     (Kit Karson, 21. septembar 2017 13:27)

    # Link komentara

  56. Niste trebali izaći a izišli ste. Sa ovim ste obesmislili zlatnu medalju ako je nekada osvoite.
    Drugo mesto je super rezultat ali ne za balkon.
     (mrki, 21. septembar 2017 13:27)

    # Link komentara

  57. Dramatično
     (Srebrni, 21. septembar 2017 13:25)

    # Link komentara