JT

KSS: Neslaganje sa "Er Srbijom", ne sa državom

Košarkaški savez Srbije objavio je da nema nikakve zamerke na odnos države Srbije prema reprezentaciji, već samo na poslovnu odluku kompanije „Er Srbija“.

Komentari: 204

Nacionalni avio prevoznik odbio je zahtev vladajućeg tela srpske košarke da se nacionalni tim oslobodi plaćanja dodatnog prtljaga.

Delegacija Srbije je pojasnila da će imati oko 500 kilograma dodatnog prtljaga, u kojem se nalaze sportska i medicinska oprema, međutim, iz „Er Srbije“ im je poručeno da je njihov zahtev odbijen.

Košarkaška reprezentacija je u četvrtak ujutro otputovala za Berlin redovnom linijom „Er Srbije“ plaćenim kartama i sa viškom prtljagom za koji je Savez platio 190.733.

Tom prilikom iz Košarkaškog saveza Srbije su objavili saopštenju u kojem su se osvrnuli na to da su pojedini neslaganje sa odlukom „Er Srbije“ protumačili kao loš odnos države Srbije prema vladajućem telu srpske košarke.

Svako ima pravo da se sa takvim stavom složi ili ne složi. Ali, niko nema pravo da naše neslaganje sa poslovnom politikom avio kompanije i njihovim odnosom prema košarkaškoj reprezentaciji politizuje i koristi za kritiku odnosa države Srbije prema KSS. Više puta smo kroz izjave predsednika Saveza jasno saopštili da smo izuzetno zahvalni Vladi, Ministarstvu omladine i sporta i premijeru lično na podršci koju smo dobili i prošle i ove godine. Zahvaljujući sponzorima i ovakvom odnosu države prema sportu, u stanju smo da obezbedimo maksimalne uslove za naše reprezentativne selekcije. Iz tih uslova dolaze i medalje. Sa medaljama idu i nagrade koje opet obezbeđuje Vlada Srbije. Bilo bi zaista neprimereno da na takav odnos države prema nama imamo bilo kakve primedbe i molimo da se naše neslaganje sa poslovnom odlukom avio kompanije ne povezuje i ne poistovećuje sa odnosom države Srbije prema nama“, stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo počinje u subotu, kada naša reprezentacija igra sa Španijom od 18 časova, a u grupi B, koja se igra u Berlinu, nalaze se još i Nemačka, Italija, Turska i Island.

prethodna strana 1 / 5 sledeca idi na stranu