Razigrani Nemci razbili Slovake za četvrtfinale!

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva ubedljivom pobedom protiv Slovačke – 3:0.

Komentari 109
Getty images
Getty images

Ekipa Joakima Leva, koja u prvoj fazi nije blistala, zaigrala je u skladu sa svojim mogućnostima i nije ostavila Slovačkoj ni promil šanse.

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng, Humels, Hektor – Kedira, Kros – Miler, Ozil, Draksler – Gomez.
SLOVAČKA (4-3-3): Kozačik – Pekarik, Škrtel, Đurica, Đember – Hrošovski, Škrinjar, Hamšik – Kucka, Vajs, Đuriš.

Od početka do kraja utakmice Nemci su dominirali i ovom partijom su istakli kandidaturu za najviši plasman u Francuskoj.

Mrežu Slovačke načeo je Boateng već u osmom minuutu, a šest minuta kasnije golman Kozačik je odbranio penal Mesutu Ezilu. To međutim nije poremetilo Nemce, pošto je Mario Gomes duplirao prednost u 43. minutu.

Konačan rezultat postavio je Julijan Draksler u 63. minutu, a u poslednjoj četvrtini utakmice Nemci su poštedeli rivala.

Ovo je treće uzastopno Evropsko prvenstvo na kojem Nemci dolaze do četvrtfimala, a u borbi za polufinale igraće protiv pobednika duela Španija – Italija.

Getty images
Getty images

Tok meča:

Kao što se i očekivalo, Nemci su od starta preuzeli inicijativu, a prvu priliku imali su u 7. minutu. Kros je dobro izveo prekid sa desne strane, Kedira je glavom šutirao pod prečku, agolman Slovačke je izbacio loptu u korner.

Ipak, posle udarca iz ugla, Nemci su poveli. Kros je centirao, Đurica odbio loptu na koju je natrčao Boateng i volejom pogodio donji desni ugao Slovačke – 1:0.

Rani gol Nemačke značio je i da će Slovaci rano morati da menjaju taktiku za ovaj meč, pa su odmah zaigrali nešto ofanzivnije.

Ipak, već u 13. minutu Škrtel je faulirao Gomesa u keznenom prostoru, ali je golman Slovačke odbranio pokušaj Mesuta Ezila i tako ulio veliko samopouzdanje saigračima.

Nastavili su Nemci sa pritiskom, a u 16. minutu Gomes je bio u šansi. Odbrana Slovačke je izblokirala njegov pokušaj. Ezil je mogao da se iskupi u 24. minutu, natrčao je na loptu koju je poslao Gomes i dobro šutirao desnom nogom iz voleja, ali je bio za malo neprecizan.

Getty images
Getty images

Slovaci su retko dolazili u priliku da ugroze gol rivala, a u 40. minutu imali su odličnu šansu. Pekarik je odlično centrirao sa desne strane, Kucka je šutirao pod prečku glavom, ali je Nojer uspeo da odbrani.

Kazna je stigla dva minuta kasnije. Draksler je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Gomesa na prvoj stativi, a ovaj je odlično reagovao i Nemačka je povela sa 2:0.

Pokušali su Slovaci nešto da promene početkom drugog poluvremena. Uspeli su da prebace koliko toliko težište na polovinu nemačke, ali nisu uspevali ozbiljnije da ugroze gol Nojera.

Sve je praktično bilo gotovo u 63. minutu kada je Draksler pogodio za 3:0. On se odlično snašao na petercu, sačekao je odbijenu loptu i lagano je proveo u mrežu Slovačke.

U poslednjih pola sata nije bilo dileme oko pobenika, pa je čak i nemačka malo spustila gas. Lev je ubacio Hevedesa, Podolskog i Švajnštajgera, a 'Panceri' su mirno priveli utakmicu kraju u svoju korist.

Pokušali su u samom finišu da postignu još neki gol, imali su i prilike, ali je Slovačka uspela da se odbrani i izbegne ubedljiviji poraz.

Vesti

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu