EP: Engleska prejaka, mladi ragbisti bez polufinala

Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina starosti.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

SRBIJA – ENGLESKA 0:64 (0:34)

Eseji: Tiri ’12, ’23 i ’50, Selbi ’53, Krompton ’4 i ’48, B. Vud ’7, Herber ’46, Senior ’67, Heterington ’38, Digbi ’28 (Engleska)

Pretvaranja: Herison 10/11 (Engleska)

SRBIJA: Jakovljević, Mihajlović, Bijorac, Štefulj, V. Tomić, Krstić, Marjanović, Stanković, Smit, Stoiljković, Milutinović, Marolt, Dragišić. Rezerve: M. Tomić, Arnold, Simović, Janković.

ENGLESKA: Tiri, Selbi, Krompton, B. Vud, Gusbra – Miler, Mekmen, Kolmen, Harber, K. Vud, Bredli, Kenjon, Senior, Brogan. Rezerve: Herison, Favel, Heterington, Digbi.

Stadion: NC Makiš. Gledalaca: 500. Sudija: Ben Kesti (Francuska). Pomoćnici: Janoslav Bzoh (Češka) i Robin Hačače (Liban).

Naša selekcija je poražena od Engleske sa 64:0 (34:0).

Meč na stadionu Nastavnog centra u Makišu otvorio je šampionat u Beogradu i očekivano Englezi su nastavili borbu za medalju, dok će se mladi srpski ragbisti boriti za dalji plasman.

Po jakoj vrućini, gosti sa Ostrva bolje su se snašli i već u prvih 15 minuta su stigli do opipljive prednosti (16:0). Strelci eseja bili su Krompton, Brendon Vud i kapiten Tiri, dok je Elijas Herison najavio da će imati zauzet šuterski dan.

Pored visoke temperature, omladinci Srbije su izgleda podlegli i tremi, pa su tek sredinom poluvremena stigli do dobrih napadačkih. Međutim, iskusniji Englezi su se dobro branili i onda maksimalno na drugoj strani koristili veći posed lopte i tako lomili otpor domaćina za vođstvo od 34:0 na pauzi.

Brzo je na startu nastavka Heterington poentirao, a potom su desetak minuta kasnije eseje vezali Herber i ponovo Krompton, tako da su Englezi nastavili sa kontrolom meča. Ipak, Srbija se nije predavala i sredinom drugog dela imala je ponovo inicijativu koja nažalost nije krunisana utešnim poenima.

Na kraju Engleska je postigla 11 eseja i u nastavku takmičenja verovatno će sa Francuskom voditi glavnu borbu za titulu šampiona Evrope u ovoj starosnoj kategoriji. Srbija će na drugoj strani u duelima od petog do osmog mesta tražiti šansu da ispuni svoje realne ambicije.

„Pored toga što su kvalitetniji i iskusniji, Englezi su veliku prednost imali u tome što su njihovi igrači uglavnom izlazno 1999. godište, dok je naša ekipa najmlađa na turniru sa samo četiri igrača koji imaju 19 godina. Videlo se da su fizički superiorniji, što ne umanjuje bogato iskustvo koje smo stekli danas. Mi se okrećemo narednim mečevima koji su pored dobre organizacije rezultatski i naš glavni cilj na ovom prvenstvu“, rekao je posle meča tim menadžer reprezentacije Srbije Slobodan Manak.

Naredni takmičarski dan na EP je u sredu 8. avgusta, takođe na terenu Nastavnog centra u Makišu. Na programu će biti mečevi polufinala, kao i razigravanje za dalji plasman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.