Poraz omladinaca Srbije pred EP

Omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) poražena je od engleskih Lajonhartsa 30:20 (18:12), u poslednjoj proveri uoči Evropskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Srbija U19 – Lajonhartsi 20:30 (12:18)

Stadion: NSC Makiš. Gledalaca: 150. Sudija: Radoslav Novaković (Beograd). Pomoćnici: Džavid Jašari I Slobodan Manak (obojica Beograd).
Eseji: Marjanović '15, Mihajlović 21' i 66', Bijorac 43' (Srbija) – Kurven 5', Brokston 12', Irving 25', Marš 45', Medouz 55' (Lajonhartsi)
Golovi: Vladimir Milutinović 2/4 (Srbija) Sem Kurven 5/5 (Lajonhartsi)

SRBIJA U19: V. Tomić, Mihajlović, Bijorac, Krstić, Jakovljević, Smit, Marjanović, Dragišić, M. Tomić, Stiljković, Stanković, Marlot, Milutinović. Rezerve: Andrić, Arnlod, Štefulj, Simović, Golubović, Ivanković, Rašković.

Lajonhartsi: Olstrom, Berns, Brokston, Krompton, Medouz, Hojles, Kurven, Darbi, Marš, Džonson, Pauer, Irving, Pis. Rezerve: Holt, Haliverl, Vajld, Rud, Vilijams, Burk.

EP se od 4. do 12. avgusta igra u Beogradu.

Meč na stadionu Nastavnog centra u Makišu praktično je bilo finale Trofeja Beograd koji je Ragbi 13 federacija Srbije organizovala kako bi upravo mladi srpski ragbisti imali jak test pred okršaje na šampionatu Starog kontinenta.

Lajonhartsi su u petak na istom terenu bili bolji od selekcije Beograda igrača do 20 godina starosti (56:8), ali ovoga puta imali su mnogo teži zadatak iako su poveli lako na startu sa 12:0. Strelci eseja bili su Sem Kurven i Džek Brokston koji su iskoristili tremu i nervozu u redovima naših omladinaca među kojima su bila i petorica debitanta, Australijanaca sprskog porekla - Zejn Bijorac, Džej Smit, Metju Dragišić, Zejn Marolt i Danijel Marjanović.

Upravo je Marjanović postigao prvi esej za domaće u 15. minutu i potom šest minuta kasnije asistirao Matiji Mihajloviću za izjednačenje rezultata. Marjanović je imao izuzetno zapažen debi i potvrdio reputaciju svog starijeg brata Džošue koji je uspešno branio boje seniorske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine.

Ipak, gosti odlaze na pauzu sa prednošću (18:12) pošto je Džon Irving vrlo brzo postigao esej koji je Kurven pretvorio. Uprkos ponovo lako prepuštenom vođstvu, Srbija nije pala i već početku drugog dela Bijorac dovodi domaće nadomak izjednačenja – 18:16.

Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Kapiten Vladimir Milutinović propušta da poravna rezultat, tako da Lajonhartsi samo dva minuta kasnije uvećavaju prednost. Marš je bio strelac eseja kojim Englezi praktično lome otpor Srbije. Medouz je potom poentirao deset minuta kasnije i rezultatski je utakmica bila rešena.

Borili su se omladinci Srbije da se vrate u igru, međutim odbrana Engleza je samo još jednom poklekla. U 66. minutu Matija Mihajlović je uspeo da postigne poslednji esej na utakmici, koji je bio dovoljan samo da se ublaži poraz.

"Ostaje žal za pobedom, ali smo jako zadovoljni zalaganjem i borbenošću naše ekipe. Vredan rad u trening kampu u Karatašu se pokazao na terenu i sada nam sledi poslednje brušenje forme pred samo Evropsko prvenstvo", rekao je posle meča član stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije Admir Hadžić

Evropsko prvenstvo za omladince u ragbiju 13 počinje narednog vikenda, a pored Srbije učestvuju još Engleska, Škotska, Irska, Vels, Francuska, Italija i Ukraijna. Naši mladi ragbisti na startu šampionata u nedelju 5. avgusta (11.00) sastaju se sa Englezima. Svi mečevi EP igraju se na stadionu Nastavnog centra u Makišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.