Mladi ragbisti Srbije gostuju Italijanima

Meč se igra u sklopu priprema mladih srpskih ragbista za Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina starosti koje se održava u avgustu u Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Ragbi 13 Federacije Srbije
Ragbi 13 Federacije Srbije

Reprezentacija Srbije:

Aleksandar Štefulj, Dorotej-Dado Arnold, Ilija Krstić, Luka Rašković, Marko Janković, Marko Šatev, Miroslav Selimovski, Nikola Mladenović i Uroš Golubović (Crvena zvezda), Matej Prokić, Mihajlo Stojiljković, Stevan Ivanković, Velibor Karanović i Vladimir Milutinović (kapiten) (Partizan), Ivan Andrić, Marko Jakovljević, Mihailo Tomić i Vuk Tomić (Radnički Novi Beograd), Marko Makera i Veljko Stanković (Car Dušan Silni Paraćin), Marko Simović (Dorćol), Stefan Milinković (Radnicki Nova Pazova).

Posle skoro pune nedelje priprema, srpska selekcija krenula je u subotu put Slovenije gde će u Ilirskoj Bistrici odraditi jedan trening i potom u nedelju krenuti ka gradiću koji se nalazi u italijanskom delu pokrajine Gorica.

Prijateljska utakmica juniorskih reprezentacija na stadionu Foljano inače je nastavak dugogodišnje uspešne saradnje Ragbi 13 federacije Srbije i Federacije Italije.

"Ovo je veoma važma važna utakmica za nas kao deo priprema za EP u Beogradu u avgustu. Želimo da još jednom testiramo gde su trenutno naši igrači iz domaćeg prvenstva i da uvidimo šta treba ispraviti u narednim mesecima do prvenstva", rekao je uoči puta generalni sekretar Ragbi 13 federacije Slobodan Manak.

Na putu je krenulo 22 igrača iz domaćih klubova, od kojih će na dan utakmice biti izabrano 17 koji će se naći u protokolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.