Ragbi 7: Zapažen rezultat Srbije u Burgasu

Seniorska ragbi 7 reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na nezvaničnom Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Photo by Kai Schwoerer/Getty Images
Photo by Kai Schwoerer/Getty Images

Srbija je proteklog vikenda na takmičenju “Rugby Europe 2017-Men’s sevens-Conference 2” u Burgasu prikazala dobar ragbi i ostvarila zapažen rezultat.

Ekipa koja je ove godina nastupila u značajno podmlađenom sastavu bez 5 standardnih reprezentativaca, pokazala je zavidan nivo igre i ostvarila pobede u prve dve utakmice, ali nažalost u trećoj utakmici u toku prvog takmičarskog dana, reprezentacija Srbije je izgubila od fižički i taktički odlične ekipe Mađarske.

U okviru ovog turnira reprezentacija Srbije ostvarila je 4 pobede i dva poraza. Pobede smo ostvarili protiv ekipa u grupi i to protiv Crne Gore rezultatom 24-0.

Ekipe Mađarske i Bugarske izborile su na osnovu rezultata i plasmana na ovom turniru prolazak u viši rang dok će se reprezentacija Crne Gore naredne godine ponovo takmičiti u Konferenciji 2.

Iz višeg ranga takmičenja “2017 Men’s Sevens-Trophy” ove godine su ispali Moldavija i Češka i one će se neredne godine takmičiti u grupi sa Srbijom. Dok će se u toku narednog vikenda odigrati takmičenje grupi “2017 Men’s Sevns-Conference 2”, u koju je ispala Crna Gora, i tada ćemo znati još koje dve ekipe će se takmičiti naredne godine u grupi sa reprezentacijmo Srbije.

Reprezentacija Srbije, koja je prikazala na momente sjajnu igru će se i sledeće godine takmičiti u Konferenciji 1, gde će pokušati da ostvarenim rezultatom ostvari plasman u viši rang takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.