Dorćol slavio u Istanbulu 62:0!

Ragbisti Dorćola savladali su u derbiju Grupe B Balkan Superlige u ragbiju 13 domaće Kadikoj Bulse u Istanbulu sa 62:0 (32:0).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Srpski šampion pokvario je debi turskog prvaka u regionalnoj ligi, ali će utakmica na stadionu Bahčelivler svakako ući u istoriju lokalnog ragbija s obzirom da je to prvi zvanični klupski meč u međunardnoj konkurenciji.

Očigledno pod utiskom igranja sa znatno iskusnijim rivalom, Kadikoj nije predstavljao teži zadatak za Dorćol koji je tako prekinuo najgori nizu u istoriji kluba od pet vezanih poraza u svim takmičenjima.

Sa ovom pobedom, najtrofejniji srpski klub je napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale plej-ofa Balkan Superlige. Protiv Turaka, Dorćolci su postigli 11 eseja, od čega je Relja Petrović zabeležio het-trik.

U za sada najtežoj sezoni od osnivanja, srpskom prvaku sledi velika borba da ostane u Grupi A Prve lige Srbije u drugom delu šampionata, pa raduje oporavak reprezentativaca Stefana Nedeljkovića i Dalibora Vukanovića koji su takođe poentirali u Istanbulu.

Balkan Superliga, 2. kolo:
Kadikoj Buls – Dorćol 0:62

Tabela:
1. Crvena zvezda 2
2. Dorćol 2
3. Kadikoj Buls 0
4. Lokomotiva 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.