Ragbi 13: Partizan srušio šampiona Srbije

U zaostaloj utakmici 3. kola Grupe A Prve lige Srbije u ragbiju 13 Partizan je na stadionu FK BASK Arena u Beogradu savladao Dorćol 44:10 (20:10).

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije
Foto: Ragbi 13 federacija Srbije

Meč koji je prvobitno bio odložen zbog izbora 2. aprila doneo je novu slabu partiju najtrofejnijg srpskog kluba i aktuelnog šampiona Srbije koji je tako doživeo prvi put u svojoj istoriji tri poraza zaredom.

Posle dva ubedljiva trijumfa Crvene zvezde i drugi večiti rival je lako uzeo skalp Dorćolaca koji su tako ozbiljno doveli u pitanje da li će uopšte moći do kraja prvenstva da brane titulu. U slučaju poraza predstojećeg vikenda u Nišu od sve boljeg Radničkog, Dorćol bi mogao do kraja prvog dela šampionata da ispadne u Grupu B i tako ostane bez šanse da se uopšte plasira u plej-of.

Da te pesimističke kalkulacije za aktuelnog šampiona uopšte nisu daleko od realnosti potvrdili su čak deset primljenih eseja crno-belih koji su od početka do kraja kontrolisali duel na Carevoj Ćupriji. Briljirao je Vlado Kušić sa četiri postignuta eseja, po dva u svakom poluvremenu, dok su po dva puta poentirali i reprezentativci Pero Madžarević i Vladimir Milutinović. Sa druge strane evidentno je da će Dorćol imati velikih problema u ovom delu sezonu gde ne može da računa na svoje najbolje igrače, kapitena Dalibora Vukanovića, Stevan Stevanovića i Stefana Nedeljkovića koji su svim redom povređeni.

Vremena za ozbiljnu analizu kod prvaka nema, pošto se mečevi 4. kola Grupe A igraju već predstojećeg vikenda. U subotu 22. aprila (16.00) na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair Radnički u Nišu dočekuje Dorćol, dok Partizan osokoljen velikom pobedom nešto kasnije istog dana (16.30) igra večiti derbi sa Crvenom zvezdom. Biće to 13 duel večitih rivala u istoriji, a prvi put utakmica će se igrati u Dudovici, kraj Lazarevca.

Rezultati 3. kola Grupe A Prve lige Srbije: Radnički - Crvena zvezda 24:18, Partizan – Dorćol 44:10. Tabela: Partizan 5, Crvena zvezda 3, Dorćol 2, Radnički 2. Parovi 4. kola Grupa A (22. april): Radnički - Dorćol (16.00), Partizan - Crvena zvezda (16.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.