Na Adi niče stadion za fudbal na pesku

Srbija će uskoro dobiti prvi stadion za fudbal na pesku.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
beachsoccer.rs
beachsoccer.rs

Izgradnja ovog modernog sportskog objekta traje već nekoliko dana i trebalo bi da bude završena do 20. juna. Stadion će biti montažnog tipa i zauzimaće površinu od oko 4.400 kvadratnih metara.

Smešten je na makiškoj strani Ade Ciganlije, nedaleko od otvorenih terena nastavnog centra „Makiš“, imaće četiri tribine kapaciteta 2.469 mesta.

Na ovom stadionu igraće se jedan od najjačih turnira ove godine u Evropi – Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 kome će naš glavni grad biti domaćin od 24. do 26. juna.

Osim naše reprezentacije, koja će upravo na ovom turniru odigrati svoje prve zvanične mečeve, učestvovaće još selekcije Portugalije, Rusije, Španije, Italije, Švajcarske, Ukrajine i Mađarske.

beachsoccer.rs
beachsoccer.rs

Turnir se organizuje pod pokroviteljstvom svetske asocijacije za fudbal na pesku i ujedno će biti generalna proba pred start Evropske lige B divizije koja će se igrati od 1. do 3. jula u Moskvi.

Stadion će biti u funkciji tokom čitavog leta, a osim ovog turnira biće održavane i razne druge sportske, kulturno-umetničke i zabavne manifestacije.

„Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo sa radovima počeli na vreme i da će stadion biti završen u predviđenom roku. Beograd će dobiti još jedan zaista velelepan sportski objekat, a sigurni smo da će komfor i atrakcija koju će ovaj stadion pružiti posetiocima dodatno uticati na popularizaciju fudbala na pesku. Nadam se da će Beograđani rado posećivati ovaj stadion tokom leta, da će uživati u utakmicama koje nam slede, a da će naša reprezentacija imati veliku podršku“, poručio je Aleksandar Radošević, direktor preduzeća Beach Soccer d.o.o. koje je zaduženo da vodi računa o razvoju fudbala na pesku u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.