Postanite reprezentativac u fudbalu na pesku

Fudbal na pesku je sport u nastajanju u Srbiji, pa se uporedo sa tim stvara i reprezentacija naše zemlje.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Photo by David Ramos/Getty Images for BEGOC
Photo by David Ramos/Getty Images for BEGOC

Selektor našeg državnog tima je Dejan Knežević, dugogodišnji asistent selektora futsal reprezentacije Ace Kovačevića, trener koji je četiri puta bio futsal prvak Srbije i dva puta šampion Crne Gore.

U procesu kreiranja reprezentacije Knežević će od starta moći da računa na nekoliko bivših istaknutih fudbalera među kojima su svakako najpoznatija imena nekadašnjih Zvezdinih kapitena Dejana Milovanovića i Nikole Mijailovića, ali i na kapitena futsal reprezentacije Srbije Marka Perića i rezervnog golmana naše futsal selekcije Nemanju Momčilovića.

U želji da se fudbal na pesku dodatno popularizuje i stekne što veći broj poklonika, posebno među mladima, odlučeno je da se od 20. maja održe selektivni treninzi na kojima će biti izabran konačan sastav prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku:

"Želja nam je da se što veći broj fudbalera, posebno onih mladih, oproba na pesku kako bismo kreirali što širu bazu igrača. Osnovno merilo u selekciji svakako neće biti njihove godine, već njihova veština fudbalske igre na pesku. Uveren sam da im motiva neće nedostajati, jer će imati priliku da budu članovi prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku", poručio je Knežević.

Selektivni treninzi biće održavani od 20. maja na terenima kluba Šark na Adi Ciganliji, a svi zainteresovani će prvo morati da popune formular koji se može preuzeti OVDE. Stručni štab reprezentacije Srbije na pesku će na osnovu ovih prijava pozivati na treninge potencijalne kandidate za dres reprezentacije.

"Nadam se da će nam se prijavljivati spremni i ambiciozni fudbaleri. Posebno pozivam igrače iz nižih fudbalskih liga i futsal ekipa, jer ovo za sve njih može biti velika šansa", poručio je Knežević.

Veliki zamajac razvoju fudbala na pesku kod nas svakako će dati izgradnja stadiona na Adi Ciganliji i organizacija turnira Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 kome će naš glavni grad biti domaćin od 24. do 26. juna. Upravo ovaj turnir biće prva i izuzetno jaka provera za selekciju Srbije s obzirom da će učestvovati neke od najboljih reprezentacija na svetu: Portugal, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Mađarska. Takođe, našu selekciju od 1. do 3. jula u Moskvi očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a početko septembra i kvalifikacije za Svetsko prvemstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.