Zvezda osnovala klub malog fudbala

Sportsko društvo Crvena zvezda dobilo je još jednog člana – Klub malog fudbala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Bogatu porodicu uvećao je futsal tim koji će se od aktuelne sezone takmičiti pod imenom Crvena zvezda u Prvoj ligi, a na zasedanju kojem je prisustvovalo 15 od 17 članova Skupštine izglasano je novo rukovodstvo kluba i izražene najviše ambicije.

Za predsednika kluba izabran je Nemanja Berić koji se ovom prilikom zahvalio na poverenju.

"Izrazio bih zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja. Velika je čast biti prvi predsednik najmlađe sekcije Sportskog društva Crvena zvezda. Očekivanja su najviša i nadamo se da ćemo, kako i dolikuje Crvenoj zvezdi, postati novi šampion Srbije i plasirati se u Evropu",
rekao je Berić.

Potom je za potpredsednika izabran Boris Golijan, funkcija direktora poverena je Miloradu Pelemišu, a za počasnog predsednika izabran je Dušan Savić.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Direktor marketinga biće Mišo Dobrić, sekratar Boško Vasiljević, savetnik za razvoj kluba i međunarodnu prmociju Aleksandar Kovačević, a tim menadžer Miloš Alilović.

Alilović je istorijski trenutak iskoristio da najavi dalje korake crveno-belih.

"Lepo je biti deo Crvene zvezde i nadam se da ćemo biti bar delimično uspešni kao ostali klubovi u okviru crveno-bele porodice. Čim obučete dres Crvene zvezde ambicije su isključivo pobedničke. Prvi korak je da napravimo dobar temelj, bazu za takmičenje i da budemo konkurentni ekipama iz vrha srpskog futsala",
istakao je Alilović.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Kapiten novoformiranog tima biće Davor Popović. Iskusni fudbaler nije skrivao sreću zbog ostvarenog sna.

"Nadam se da ćemo uspesima ispratiti seniorski tim. Lično mi je veliko zadovoljstvo kao navijaču Crvene zvezde što sam zadužio ovaj dres, velika je obaveza, ali posena čast jer smo začetnici novog projekta", rekao je Popović.

Prisutnima se ispred FK Crvena zvezda obratio Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda i pružio podršku novom članu porodice.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

"Ulazak u Sportsko društvo Crvena zvezda predstavlja privilegiju, ali i obavezu da budete najbolji. Želim vam da se već u prvoj sezoni okitite šampionskim trofejem , a potom da iz godine u godinu nižete uspehe. Mi, kao fudbalski klub, ćemo vam pružiti podršku i dati sve od sebe da se osetite istinski delom Crvene zvezde", rekao je Mijailović.

Dobrodošicu u SD Crvena zvezda članovima kluba malog fudbala poželeo je i Igor Milojević, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

"Ovaj projekat nije realizovan preko noći, već su u njega uložene godine rada i truda. Ponosan sam što sam deo ove priče, a posebnu zahvalnost dugujem Miloradu Pelemišu. Drago mi je da sam deo kluba jer je na današnji dan ispisana još jedna stranica Crvene zvezde",
rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.