Sedam sportova i 200 mladih se takmičilo u Zavodu za sport

Oko 200 mladih studentske populacije nadmetalo se u sedam sportova na mini turniru kampanje "SOFA čelendž" u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

MLJIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: mos.gov.rs
Foto: mos.gov.rs

Učesnici koriste usluge besplatne rekreacije, a mini-turnir je jedna od akcija kojima se promoviše fizička aktivnost za mlade od 18 do 30 godina

"Ono što je jako važno jeste da, osim što omogućava studentima besplatnu rekreaciju, SOFA pruža mogućnost mladim sportskim stručnjacima da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. Ovim projektom promovišemo volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad, uključujemo mlade u organizovanje dogadjaja", rekao je ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić.

Tokom 2017. godine ostvareno je 61.500 dolazaka na besplatne termine, a na turniru SOFA open 2017 okupilo se 450 učesnika, koji su se takmičili u basketu, stonom tenisu, plivanju, odbojci i futsalu.

Neki od sportova koje SOFA omogućava studentima su odbojka, trčanje, košarka, vaterpolo, plivanje, rukomet, odbojka na pesku, aerobik. Pored navedenih, dobro poznatih sportova, SOFA studentima omogućava bavljenje i neuobičajenim sportovima kao što su salsa, pilates, badminton, krosfit, tekvondo za devojke, veslanje, skvoš i mnogi drugi.

Udovičić je zbog toga rekao da je "SOFA" postala poznato mesto koje okuplja mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.