Sudije pogurale Portugal do preokreta protiv Rusa i finala!

Reprezentacija Portugala prvi je učesnik finala Evropskog prvenstva u futsalu u Sloveniji.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Portugalci su posle preokreta eliminisali selekciju Rusije 3:2 (0:1), ali se mora istaći da su i arbitri u velikoj meri uticali na rezultat.

Najpre je Eder Lima pogodio za vođstvo 'Zbornaje' već u četvrom minutu, a rezultat se i pored nekolicine šansi na obe strane nije menjao do poluvremena.

Ipak, Andre Koeljo koristi veliku grešku odbrane rivala za izjednačenje nedugo po startu nastavka, da bi isti igrač ostao zaboravljen na desetak minuta u trenutku kada su Portugalci imali korner, što Andre surovo kažnjava za preokret.

Međutim, pitanje je šta bi bilo da su sudije dosudile očigledan faul nad Robinjom, odnosno da su Rusi dobili šest faul i penal, kao i igranje rukom Andrea Souze, golmana Portugala, van dozovljenog prostora.

Upravo posle opisane intervencije Souze, na ulasku u poslednjem minut igre, Bruno Koeljo koristi činjenicu da je rival igrao bez golmana i lako pogađa praznu mrežu. Sve što su Rusi uspeli da urade do kraja jeste da ublaže poraz preko Lime.

'Evropski Selesao' igraće svoje drugo veilko finale na EURO turnirima, a rival bi, kao i 2010. u Mađarskoj, ponovo mogla da bude Španija, pošto aktuelni šampion Evrope igra u drugom polufinalu protiv Kazahstana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.