PL: Kreće borba za trofej

Najzanimljivije proteklog vikenda u Poslovnoj Ligi bilo je pitanje koja je osma ekipa u četvrt finalu.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

A, odgovor smo dobili posle dve utakmice koje su o tome odlučivale.

Edepro je imao priliku da se protiv iskusne ekipe B92 pobedom plasira među osam najboljih, ali je B92 bio prejak i slavio 2:0.

Veliku uslugu ekipi EDEPRO učinio je tim JTI, koji je savladao njihovog direktnog rivala, ekipu PEXON TEAM sa ubedljivih 8:2 i rešio sve dileme oko učesnika četvrtfinala.

Najviše pažnje u poslednjem kolu ipak je izazvao susret dve možda i najjače ekipe u ligi.

U pitanju su DEDIM i POLIMARK koji su odigrali sjajnu utakmicu i oduševili sve prisutne, a dueli na terenu izgledali su kao da se igra profesioanlni meč dve sjajne ekipe.

Iako rezultat nije bio u prvom planu i nije ništa odlučivao vredi spomenuti da je DEDIM slavio 3:2 i završio ligaški deo sa maksimalnim učinkom od osam pobeda uz gol razliku neverovatnih +42.

DEDIM će kao prvoplasirani igrati u četvrtfinalu protiv ekipe EDEPRO, dok će POLIMARK sa četvrte pozicije ići na JTI, a reprizu ovog duela imaćemo prilike da gledamo već u polufinalu ukoliko se tamo plasiraju prema svim očekivanjima obe ekipe.

Drugu poziciju na tabeli u ligaškom delu takmičenja zauzela je ekipa MONAD FINANCIAL, koje će se u četvrtfinalu sastati sa B92, a svakako da će i ovo biti sjajan meč.

Poslednji par u play-off činiće ekipe GZZ i AERODROMA NIKOLA TESLA, koji brani titulu ali je poražen upravo od ovog protivnika u ligaškom delu sa 5:4.

Getty images
Getty images

U subotu su igrana dva meča u Ligi Banaka i Osiguranja za dopunu polufinala u koje su se već plasirali EUROBANK i KOMERCIJALNA BANKA.

Oni su svoje protivnike dobili nakon dve sjajne utakmice koju su odigrane za vikend, a u prvojm od dva meča sastali su se UNICREDIT i CREDIT AGRICOLE.

Ekipa UNICREDIT BANKE slavila je sa 2:0 prikazavši dosta dobru igru i sigurno da će igrati pravi derbi protiv EUROBANKE u polufinalu.

Dosta teže od njih, ali ništa manje zasluženo, do trijumfa je došla HALKBANKA protiv RAIFFEISEN BANKE.

Obe ekipe na ovom meču igrale su odlično i imale dosta prilika za gol. Ipak jedini pogodak smo videli sredinom drugog
poluvremena, kada je nakon šuta Petrovića u kaznenom prostoru dobro odreagovao Milenković i postigao jedini, a samim tim i pobedonosni gol za HALKBANKU koja je do kraja meča borbenom igrom u odbrani sačuvala svoj gol.

Velike zasluge za to pripadaju i golmanu Spahiću koji je u više navrata odlično intervenisao za konačnih 1:0.

HALKBANK će u polufinalu igrati protiv KOMERCIJALNE BANKE dok nam rezultat 0:0 iz ligaškog duela ove dve ekpe obećava jako neizvesnu utakmicu u borbi za finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.