PL: Dedim nastavlja da 'melje' rivale

Ekipa Dedim potvrdila je svoju dominaciju u tekućoj sezoni Poslovne lige pobedom nad direktnim i najvećim rivalom ekipom GZZ od čak 11:2.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Teoretski, jedini tim koji ih može u tome sprečiti jeste ekipa Polimarka, koja je slavila protiv tima Monad Financial sa 2:1 i prišla na tri boda zaostatka

Ipak, i sada im je potrebno pravo malo čudo, po kome bi Dedim izgubio meč narednog kola od Pexon Teama, a zatim u poslednjem kolu meč Dedim-Polimark, koji bi Dedim takođe morao da izgubi kako bi im izmakla titula, što je teško za očekivati.

Ekipa Pexon Team osvojila je prve bodove u sezoni protiv oslabljenog Aerodroma Nikola Tesla, koji sa samo tri igrača u polju nije mogao da pruži jači otpor u porazu od 6:2.

Liga Banaka: Eurobank osigurao prvo mesto u ligaškom delu

Getty images
Getty images

Za vikend su igrani mečevi šestog kola LBO, a dobili smo i prvaka ligaškog dela kolo pre kraja ovog dela takmičenja.

Eurobank odigrao je remi protiv Raiffeisen banke 1:1, što je bilo dovoljno za overu titule u ligaškom delu. Odlično odigran ligaški deo takmičenja ekipe Eurobank koja je uz neverovatnu gol razliku od 17 datih i samo dva primljena gola apsolutno zasluženo već osvojila jedan pehar u tekućoj sezoni, a osiguran je i plasman u polufinale.

Plasman među četiri najbolja od ove sezone će obezbediti prve dve ekipe u ligaškom delu, dok će se za preostala dva mesta boriti ekipe koje budu plasirane od 3. do 6. mesta, po sistemu trećeplasirani protiv šestoplasiranog i četvrtoplasirani protiv petoplasiranog.

Zanimljivu borbu za šesto mesto vodiće tri ekipe, od kojih su dva takođe remizirale u šestom kolu.

U pitanju su timovi Credit Agricole i Halkbanke, koji su takođe odigrali meč bez pobednika 2:2.

Najzanimljivije biće ipak u borbi za drugo mesto za koje se bore Raiffeisen i Komercijalna banka, a upravo ove dve ekipe
sastaju se u poslednjem kolu, u koje tim Komercijalne banke ulazi sa bodom više te će im za direktan plasman u polufinale biti dovoljan samo bod iz ovog meča, a sigurno da će Raiffeisen uradi sve da ih u tome spreči i obezbedi sebi mesto u borbi za
medalju,

Unicredit banke savladala je Procredit sa ubedljivih 11:0 i sada mirno ulazi u završnicu u kojoj će igrati razigravanje za polufinale,

Intesa Leasing poražen je u šestog kolu od Komercijalne banke sa 3:1 i sada će šansu za razigravanje tražiti u poslednjem kolu protiv direktnog rivala ekipe Halkbanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.