Kraljevski futsal – Kocić, Perić i 400.000 €

Princ od Dubaija i vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata organizovali su futsal turnir, a poziv su dobila i dva reprezentativca Srbije.

Izvor: B92
Podeli
B92/Bojan Dulović
B92/Bojan Dulović

Kapiten 'Orlova' Marko Perić i jedan od najboljih igrača našeg nacionalnog tima Mladen Kocić našli su se u odabranom društvu.

Uslovi za igru, kao i sama organizacija, kako kažu naši reprezentativci, bili su fantastični, a posebno se istuču neverovatne novčane nagrade.

Kocićeva ekipa pružila je sjajne partije i stigla do samo finala, ali je tamo usledio poraz golom bukvalno u poslednjoj sekundi.

B92/Bojan Dulović
B92/Bojan Dulović

Njegovom timu pripala je 'utešna' nagrada od 100.000 evra, dok su pobednici odneli ček na neverovatnih 400.000.

Istovremeno, pored glavnog turnira, televizijska stanica Šarjah organizovala je i svoj turnir, a tu je trijumfovala Perićeva ekipa – kojoj je pripalo 50.000 evra.

Pored našeg dvojca, na turniru su učešće uzeli i neki od najbolji svetskih igrača – Eder Lima, Robinjo,Fernandinjo, Ćiskala, Marsenio, Igita, zvanično najbolji futsal golman sveta Nando, Sad, Ze Ari, Kajo i mnogi drugi...

B92/Bojan Dulović
B92/Bojan Dulović

"Bila nam je velika čast i privilegija da učestvujemo na ovakvom turniru, zajedno sa igračima čija imena znače nešto u svetskom futsalu. Oduševljeni smo organizacijom i svim pratećim elementima. Grad je fantastičan i već smo uspostavili kontakt i za sledeću godinu, uz, nadamo se, još igrača iz Srbije", kaže Kocić za B92.

Društvo im je pravio Bojan Džogi Dulović, bivši futsaler, a danas trener Dijega Armanda Maradone, koji se, kako kažu, potrudio da im boravak učini kao kod kuće.

"Reprezentovali smo srpski futsal i Srbiju u najboljem svetlu, i otvorili širom vrata za učešće i sledeće godine jer je srpska škola futsala veoma cenjena u Evropi i svetu. Moramo da iskoristimo priliku da se zahvalimo Bojanu Duloviću, koji je u prethodnih dvadesetak dana svakodnevno bio uz nas i potrudio se da nam boravak ovde učini kao kod kuće. Veliki pozdrav za sve čitaoce portala B92", dodao je i zaključio Perić.

B92/Bojan Dulović
B92/Bojan Dulović

Prestonica Emirata omiljeno je mesto svetsih zvezda, pa je tako potpuno normalno da odigrate 'glavomet' sa, recimo, bivšim centarforom Liverpula i reprezentativcem Česke Milanom Barošem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.