PL: B92 na 'ruletu' ostala bez polufinala

U Poslovnoj ligi igrani su revanš mečevi četvrtine finala, iznenađenja nije bilo, ali je vrlo lako moglo da bude i drugačije.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Jako blizu toga bila je ekipa GZZ, koja je odigrala sjajnu utakmicu protiv Polimarka i slavila sa 3:2, ali je to bilo nedovoljno posle 6:3 u prvom susretu, dok GZZ ima za čime da žali, najviše zbog neverovatne šanse koju nije iskoristio Panić, pri rezultatu 3:1 u samom finišu meča.

U utakmici između Cvetexa i NIS, gost na papiru slavio je 4:2, posle 1:1 u prvom meču, a čini se da je NIS nakon nekoliko sezona bez rezultata konačno sazreo kao ekipa i imaće priliku da se bori za medalju u tekućoj sezoni.

Aerodrom Nikola Tesla je jedina ekipa koja je pobedila u oba duela, pošto je posle goleade u prvoj utakmici, i čak devet golova (5:4), odigrala je timski u revanšu i rutinski slavila 2:1 protiv Chemical Agrosave.

Dvomeč iz kog nismo dobili pobednika ni nakon 80 minuta fudbala, a ujedno i najzanimljiviji duel, odigrale su ekipe JTI i B92. Posle dva remija, prvo od 2:2, a zatim 1:1 u revanšu, polufinalistu odlučila je penal serija u kojoj je bolja bila ekipa JTI i slavila 4:2.

U polufinalu će se sastati Polimar i NIS, odnosno Aerodrom Nikola Tesla i JTI.

U Ligi Banaka i Osiguranja favoriti su bili uglavnom sigurni. Sve ekipe koj su bile bolje plasirane u ligaškom delu izvojevale su polufinale, osim Dunav osiguranja koji je poražen u derbiju od Generali osiguranja 5:3, u sjajnoj utakmici.

Banca Intesa je bukvalno u poslednjim sekundama izbegla penal seriju u susretu sa Procredit bankom, ali ipak zaslužena pobeda od 2:1.

Komercijalna banka je bila najubedljivija u ovoj fazi, savladavši Credit Agricole banku 5:2, a najneizvesnije je bilo u meču između Unicredit i Raiffeisen banke, gde je Unicredit sustigao prednost protivnika od 2:0, da bi atim slavio posle boljeg izvođenja penala (4:2).

U polufinalnim utakmicama sastaju se Komercijalna banka-Generali osiguranje, dok će Banca Intesa igrati protiv Unicredit banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.