Heroj Simić: Nagrada za rad, trud i jedinstvo

Srpski futsaleri Miloš Simić i Miodrag Aksentijević smatraju da su golom u poslednjoj sekundi nagrađeni za veliki trud i jedinstvo ekipe.

Izvor: B92
Podeli
foto: StarSport
foto: StarSport

Srbija je savladala Ukrajinu 2:1 i prvi put u istoriji plasirala se u polufinale UEFA Evropskog prvenstva.

"Neverovatan osećaj, za anale i istorijski uspeh. Ovo je nagrada za naš rad, trud i jedinstvo. Sada igramo za finale i nadam se da ćemo se tamo i plasirati", rekao je heroj Simić.

Golman Miodrag Aksentijević ističe da mu se ovim trijumfom vratilo za neke stvari iz ranijih mečeva.

"I gubio sam u poslednjoj sekundi, futsal je čarobna igra. Dva puta mi se desilo ove sezone da gubim u poslednjim sekundama i pitao sam se zašto mi se to dogadja. Odgovorio mi je Bog i vratio na najbolji mogući način, pred našim ljudima i u sjajnom ambijentu", rekao je Aksentijević.

On je dodao da nije bilo velikog slavlja u svlačionici zbog iscpljenosti.

"Kratko smo slavili, nismo imali snage, borili smo se do poslednjeg atoma. Zzivimo san, ali bilo bi neozbiljno da kažemo da smo samim plasmanom u polufinale zadovoljni. Ovo je naših 120 odsto, pobedili smo bolje reprezentacije od nas", kazao je Aksentijević.

On pred tim stavlja novi cilj - osvajanje medalje, a u polufinalu Srbija čeka Rusiju ili Azerbejdžan.

"Cilj je medalja, ali ne bih voleo da nas kude, ako ne uspemo. Srbi su svakako uspeli, igraćemo za prvo ili za treće mesto. Bolje od toga ne može", zaključio je Aksentijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.