NFL ludnica – Mahoms preokrenuo 0:24!

Ekipe Grin Bej Pekersa i Kanzas Siti Čifsa plasirale su se u finale konferencija NFL-a.

LNIzvor: B92
Podeli

Ekipa Kanzas Siti Čifsa je u polufinalu Američke fudbalske konferencije od zaostatka 0:24 stigla do pobede protiv Hjuston Teksansa sa 51:31.

Čifsi su uspeli da ostvare najveći preokret u istoriji svoje franšize i to u meču koji ih je odveo u finale konferencije.

Teksani su došli do prednosti od 21:0 posle prve četvrtine, dobro počeli i drugu, ali tu već sve uprskali kada je Patrik Mahoms bacio četiri tačdauna.

Ekipa Kanzasa je u drugom poluvremenu postigla 41 poen bez odgovora protivnika i plasirala se u finale.

Oni će u finalu konferencije igrati protiv Tenesi Tajtensa koji su slavili protiv Baltimor Rejvensa sa 28:12.

Grin Bej Pekersi su na "Lembo fildu" pobedili Sijetl Sihokse sa 28:23 i u finalu će se boriti protiv San Francisko Fortinajnersa, koji su bili bolji od Minesota Vajkingsa sa 27:10.

Aron Rodžers je nastavio tradiciju nadmoći na svom terenu jer je zabeležio i 62. pobedu u 64 meča u kojima je njegov tim vodio na poluvremenu.

Bacio je 243 jarde i dva tačdauna, oba za Devantea Adamsa, a prvi već u početnoj akciji na utakmici. Dva tačdaun je istrčao Aron Džons za vođstvo Pekersa 21:3 na poluvremenu.

U drugom delu Maršon Linč je istrčao takođe dva TD, Rasel Vilson bacio jedan do Tajlera Loketa, ali Sihoksi nisu uspeli da preokrenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.