Klivlend otpustio generalnog menadžera

NFL franšiza Klivlend Brauns odlučila je da uruči otkaz svom generalnom menadžeru Džonu Dorsiju.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean Gardner/Getty Images
Photo by Sean Gardner/Getty Images

Sprema se čistka u Ohaju, a Braunsi su pre nekoliko dana otpustili Fredija Kičensa, svog glavnog trenera, da bi za njim krenuo i generalni menadžer Džon Dorsi.

Kako pojedini američki mediji javljaju, vlasnici Braunsa želeli su da Dorsi i dalje bude uključen u rad ekipe, ali na nekoj drugoj funkciji.

"Imamo veliko poštovanje za Džona i zahvalni smo mu na svemu što je uradio za klivlend Braunse. On je uspeo da izgradi temelj ekipe na kom ćemo graditi našu budućnost. Uzbuđeni smo zbog jezgra mladih igrača koje tim poseduje i svesni smo potencijala ovog tima. Što se tiče mesta generalnog menadžera, ona se konstantno menja i obuhvata sve više obaveza, a mi sa Džonom u proteklih 48 sati jednostavno nismo pronašli zajednički jezik", rekli su vlasnici Džimi i Di Hezlem u zajedničkom saopštenju.

Oni su naveli i da je odnos na relaciji generalni menadžer-glavni trener najvažnija stvar za ekipu.

"Trenutno je glavna stvar da pronađemo trenera jer je od nedelje ta pozicija upražnjena. Želimo da unapredimo ulogu lidera i da kreiramo najbolju moguću situaciju za novog GM-a i trenera", poručili su Hezlemovi.

Džon Dorsi je došao u Klivlend u decembru 2017. godine kada je ekipa imala sezonu sa svih 16 poraza. Uspeo je da u tim dovede Džarvisa Lendrija, Demerijusa Rendala, osvajača Hajsmen trofeja Bejkera Mejfilda (prvi pik NFL drafta 2018. godine), da pokupi Nika Čaba sa 35. mesta, kao i Karima Hanta i Olivijea Vernona i možda najveći transfer bio je dovođenje Odel Bekam Džuniora.

Uz sve navedene dobre stvari, tim nije najbolje funkcionisao i sezonu je završio sa 6 pobeda i 10 poraza, pa su se Braunsi odlučili da rekonstruišu određene delove struke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.