Pobeda Nju Orleansa u poslednjoj sekundi

Poslednje dve utakmice prvog NFL kola odigrali su Nju Orleans Sejntsi protiv Hjuston Teksansa, kao i Ouklend Rejdersi protiv Denver Bronkosa.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Sean Gardner/Getty Images
Photo by Sean Gardner/Getty Images

"Superdom" je ugostio dve sjajne ekipe Sejntsa i Teksansa i znalo se da ćemo moći da posmatramo vrhunsku utakmicu pre nego što je ista i počela.

Hvatač Hjustona, DeAndre Hopkins prošle sezone nije ispustio nijedno hvatanje, ali je u toj utakmici na otvaranju sezone ispustio prva dva, ruku na srce, ne baš idealna dodavanja Dešona Votsona.

Sjajno su počeli Teksansi, postigavši dva tačdauna za veliku prednost i delovalo je kao da ćemo videti debakl Drua Brisa i drugova već na otvaranju nove NFL sezone. Ali, ipak nije bilo tako.

Defanzivna linija Sejntsa je napravila čak šest sekova na Votsonu, pritisak na mladog kvoterbeka je bio osetan pa je i kod dodavanja više grešio, tako je jednom prilikom tražio Hopkinsa, a loptu presekao Markus Vilijams, da bi ga rvačkim zahvatom na zemlju bacio Deandre Hopkins.

Malo po malo i Sejntsi su topili prednost Hjustona da bi na manje od minuta do kraja utakmice imali prednost 27:21 i delovalo je da je ostalo premalo vremena za Votsona da uradi nešto.

Ipak, Votson je bacio dva sjajna dodavanja i Keni Stils novo pojačanje iz Majamija postiže tačdaun, pa je bilo 27:27, prvo je "kik" promašio Ferbarn, da bi dobio udarac pa je isti bio ponovljen i realizovan za prednost 28:27 u korist Teksansa.

"Brisus" kako kvoterbeka Sejntsa navijači zovu je pokazao zašto je toliko visoko kotiran i uspeo da u dva precizna dodavanja približi ekipu end zoni taman toliko da Vil Lac može da sa 58 jardi donese pobedu svom timu.

U drugoj sinoćnoj utakmici, sastali su se Denver Bronkosi i Ouklend Rejdersi u popularnoj "Crnoj rupi", a pomalo i neočekivano je pobedu odnela domaća ekipa, nošena sjajnom odbrane, ali i ofanzivne linije.

Rejdersi su protekle sezone imali svega 13 sekova, a Bronkosi su im dozvolili 3 u ovom meču i jasan je napredak odbrane koja se prilično pojačala, što preko drafta, što preko agencije.

Derek Kar je još jednom imao dobro veče, bacio je 259 jardi i 1 tačdaun koji je uhvatio igrač sa brojem 16 Tajler Vilijams. Fantastičan je bio i ruki Džoš Dežjkobs sa 113 jardi i postao je prvi igrač još od Ladainiana Tomlinsona koji je imao 100+ jardi i 2 tačdaunua na utakmici.

U redovima Bronkosa, odbrana je podbacila potpuno. Iako više nema "No Fly Zone" tu je i dalje Von Miler kao vođa odbrambene postave, ali nisu uspeli nijednom da sekuju Dereka Kara, pritom su hvatači ispuštali dodavanja Džoa Flaka u endzoni i koštali ekipe važnih poena.

Rejdersi su tako zasluženo slavili rezultatom 24:16, a meč je ostao u senci povrede vrata Geriona Konlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.