Derbi otvara jubilarnu 100. sezonu

Utakmicom između Grin Bej Pekersa i Čikago Bersa počeće nova, jubilarna, 100. sezona NFL–a, meč je na programu od 2 časa i 20 minuta.

Nikolić StefanIzvor: B92
Podeli
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Kao što u Srbiji imamo "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana, tako i u Americi imamo Grin Bej Pekerse i Čikago Berse.

Pekersi se uzdaju u sjajan napad predvođen fantastičnim kvoterbrekom Eronom Rodžersom, a tu su naravno i Devante Adams, kao i Džeronimo Alison, verovatno i njegove omiljene mete, a ne smemo zaboraviti tajt enda Džimija Grejema.

Odbrana Pekersa je malo nadograđena i deluje sasvim solidno, ali je potpuno jasno da je napad ipak glavna njihova stvar. Haha Klinton Diks je otišao u Berse, dok je Grin Bej svom asstavu dodao sejftija Bersa Adrijana Ejmosa.

Bersi su i dalje defanzivno dominantni, ne baš kao ona legendarna ekipa iz 1985. godine, ali se Rokvana Smita, Kalila Meka i drugova plaši gotovo čitav NFL.

Sjajnom odbranom se mogu pohvaliti i Los Anđeles Remsi, Minesota Vajkignsi, Vašington Redskinsi, Filadelfija Iglsi, Nju Orleans Sejntsi ili čak Džeksonvil Džeguarsi ili Nju Ingland Patriotsi, dok ekipe prepune talenata poput Ouklend Rejdersa i San Francisko 49ersi nekako iz prikrajka čekaju svoju šansu.

Biće interesantno videti Klivlend Braunse sa novom zvezdom Odel Bekam Džuniorom, takođe Njujork Džetsi sa Levionom Belom i naravno tim Sijetl Sihoksa pojačan Džadevionom Klaunijem.

Čardžersi i Kaubojsi se muče sa ugovorima svojih glavnih igrača, Dak Preskot i Melvin Gordon još uvek čekaju na rešenje situacije, dok je Ezikjel Eliot dobio šta je želeo postavši najplaćeniji raning bek NFL–a.

Mnogo je pitanja pred početak nove sezone, a ostaje nam borba za ono glavno – Lombardijev trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.