NFL odbacio optužbe protiv Tajrika Hila

Vajd risiver Kanzas Siti Čifsa Tajrik Hil slobodan je da se pridruži ekipi na trening kampu, koji počinje 26. jula.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Peter Aiken/Getty Images
Photo by Peter Aiken/Getty Images

NFL je odbacio optužbe protiv Hila, koji je bio pod istragom zbog navoda da je fizički nasrnuo na svog sina.

U pisanoj izjavi koju je podnela liga u petak, potvrđeno je da su optužbe odbačene zbog nedostatka dokaza.

"Ako se uzmu u obzir sve dokazi, NFL ne može da optuže gospodina Hila za nasilje nad detetom. Što se nas tiče on je slobodan da se pridruži ekipi na trening kampu", navodi se.

Povodom ovog slučaja oglasio se i sam Kanzas Siti Čifs, gde je potvrđeno da je igrač dobrodošao ponovo u tim.

"Na osnovu informacija koje smo dobili od lige, odlučili smo da dopustimo igraču da se vrati u ekipu na početko trening kampa. Srećni smo što se Tajrik vratio u ekipu i sada nam sleduje početak priprema za narednu sezonu“, navedeno je u saopštenju kluba.

Hil je isključen iz ekipe u aprilu ove godine, kada je otkriven audio snimak, u kojem je iznesena sumnja da je isti igrač slomio ruku svom trogodišnjem sinu. Igrač, koji je identifikovan tada kao Hil,u istom snimku je i pretio svojoj verenici, što je bilo dovoljno ligi da ovu situaciju malo dublje istraži.

Inače, Hil ima istoriju nasilja, pošto je 2014. godine optužen da je napao devojku dok je bila trudna, zbog čega je bio isključen iz tadašnje koledž ekipe.

Čifsi su Hila draftovali 2016. godine, a u prethodnoj sezoni je bio četvrti najbolji igrač na svojoj poziciji sa 1472 uhvaćenih jardi i 12 tačdauna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.