Kanzas Siti otpustio mladu zvezdu zbog udaranja žene VIDEO

Kanzas Siti Čifsi otpustili su jednog od najboljih raninbekova NFL Karima Hanta zbog snimka na kojem guši i udara ženu.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Snimak je napravljen u hotelu u Klivlendu u februaru, a objavio ga je američki portal TMZ u petak.

Čifsi su saopštili da su razgovarali sa 23-godišnjim Hantom u vezi sa incidentom s početka godine, ali da on nije bio iskren, što je snimak potvrdio.

Hant, koji je u avgustu izjavio da je "naučio lekciju i da je koncentrisan na fudbal" je sada istakao "duboko žaljenje zbog onoga što je uradio i da se nada da će nastaviti dalje".

Policija Klivlenda je potvrdila ligi da niko nije uhapšen zbog incidenta niti je protiv Hanta podignuta optužnica.

Prema policijskom izveštaju svedok napada je rekao da je Hant je zatekao dve žene sa čovekom koga poznaje kada se vratio u hotelsku sobu ujutru 10. februara.

Rekao je ženama da odu kada je saznao da imaju 19 godina. Jedna od žena je rekla da joj je naređeno da ode nakon što je odbila da bude sa jednom od ljudi koji su bili sa Hantom u sobi.

Svedok je rekao da je jedna od žena vikala na hodnilu i lupala vratima sobe nakon čega je izbačena iz hotela. Jedan od muškaraca koji su bili sa Hantom je rekao policiji da je žena vređala NFL igrača na rasnoj osnovi pre nego što je on napao.

Hant je tek drugo godinu u NFL, bio je 86. pik treće runde drafta 2017, a već u ruki sezoni je predvodio ligu po broju pretrčanih jardi prošle sezone sa 1.327, a oborio je i rekord Čifsa sa 1.782 jarde iz "skrimidža".

Postao je prvi igrač u istoriji NFL koji je karijeru počeo sa tačdaunom od najmanje 50 jardi u tri uzastopne utakmice. U tekućoj sezoni je peti raninbek sa 824 jarde, a na 11 utakmica je istrčao i uhvatio po sedam tačdauna.

Čifsi su jedan od favorita za plasman u Superboul, lideri su Američke fudbalske konferencije (AFC) sa skorom 9-2. Nema sumnje da su im bez Hanta šanse umanjene.

NFL je stavio Hanta na listu "Komesarovih izuzetaka" koja znači da ne može da trenira, igra niti da prisustvuje utakmicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.