NFL: Gof blistao, Remsima pobeda u trileru

Los Anđeles Remsi savladali su San Francisko 49erse 41:39 u spektakularnom otvaranju treće nedelje NFL sezone.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

NFL, treći vikend:
Rems – Najners 41:39

Nedelja:
Rejvens – Bronkos – Bils
Stilers – Bers
Sejnts – Panters
Bakanirs – Vajkings
Brauns – Kolts
Dolfins – Džets
Teksans – Petriots
Falkons – Lajons
Džajants – Igls
Sihoks – Tajtens
Čifs – Čadžers
Bengals – Pekers

Nedelja/ponedeljak:
Rejders – Redskins

Ponedeljak/utorak:
Kaubojs – Kardinals

Tim sa najmalje poena u ligi prošle sezone odigrao je u napadu na nivou plej-of ekipa u meču u kojem je viđeno čak deset tačdauna.

Remse je do druge pobede u sezoni predvodio Džered Gof sa 292 bačane jarde i tri tačdauna, a sjajno ga je pratio Tod Garli sa dva istrčana i jednim uhvaćenim TD.

"Ovnovi" su u prva tri meča ove sezone postigli 107 poena, što je drugi najbolji učinak u istoriji kluba, odmah iza legendarne generacije predvođene Kurtom Vornerom koja je 2000. imala 119 poena u prve tri utakmice.

Uprkos impresivnom napadačkom učinku domaćin nije slavio lako jer je skoro ispustio dva tačdauna prednosti, dozvolivši rivalu da dva puta poentira u finišu nakon fambla posle vraćanja kikofa i ispuštene lopte na "onsajd" kiku.

Ipak, Remsi su sprečili pretvaranje Najnersa za dva poena, a potom su Trent Tejlor izborivši ofanzivni faul na pasu i Aron Donald sekom na četvrtom pokušaju stavili tačku na meč.

Najnersi su u trećem uzastopnom porazu postigli prvi tačdaun u sezoni, a na ovom meču su stigli čak do tri. Odbrana ekipe iz San Franciska istrošena u porazu od Sijetla u nedelju nije imala snage da se nosi sa raspoloženim napadom Remsa u LA.

Gof je sva tri TD bacio u trećem pokušaju, uključujući pas od 13 jardi za Semija Votkinsa (dva TD) početkom poslednjeg perioda što je domaćinu donelo vođstvo 41:26. Njegov kolega s druge strane Brajan Hojer je bacio 332 jarda uz dva TD uz još jedan istrčan.

Dva je istrčao Karlos Hajd uz 84 jarde, dok su po jedan uhvatili Trent Tejlor i Geret Selek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.