Amerikanac u komi reaguje na pominjanje rivala

Jedan Amerikanac iz Ohaja, koji se nalazi u komi posle saobraćajne nesreće, reaguje samo na pominjanje najvećeg rivala tima za koji navija.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Zek Lorens je iz Dablina u Ohaju, ima 38 godina, vatreni je navijač lokalnog koledža Ohaju Stejta, ali je u Džordžiji doživeo tešku povredu mozga.

Lekari mu daju minimalne šanse za oporavak, čak su porodici saopštili da bude spremna da ga isključi sa aparata za održavanje života u narednih 6-12 meseci.

Ali, on je počeo da ispušta zvuke, otvara jedno oko, smeška se svojoj deci. Međutim, najbolji dokaz da je počeo da se oporavlja porodica je dobila kada mu je postavljeno pitanje: "Da li voliš Mičigen?"

"Uvek pravi grimasu kada se pomene Mičigen. On nije jednom pritisnuo "ne" na njihovo pominjanje, nego dva puta. Sigurni smo da je tu", rekla je Zekova supruga Megan.

Ohajo Stejt Bakajsi i Mičigen Vulverinsi imaju jedno od najvećih sportskih rivalstava u SAD, pre svega zahvaljujući svojim ekipama u američkom fudbalu.

Terapeuti pomažu Lorensu da se oporave koristeći električne simulacije kako bi slali poruke iz njegovog mozga do drugih delova tela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.