CEFL: Težak test za Vukove

Pretposlednje nedelje šampionata Istočne konferencije Sportklub Centralnoevropske lige (SK CEFL) Beograd SBB Vukovi dočekuju Istanbul Koč Remse.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
vukovi.org
vukovi.org

Utakmica se igra na stadionu BASK-a u subotu, 20. maja u 16:00 časova.

U dosadašnjem toku SK CEFL prvenstva, SBB Vukovi su zabeležili pobedu u Mađarskoj, protiv ekipe Budimpešta Kaubelsa, dok su gosti izgubili u Kragujevcu od aktuelnog šampiona Srbije, Divljih veprova.

Ipak, te utakmice ne govore puno o favoritu ovog meča, u kome su šanse izjednačene. Remsi pred plejof domaće lige nemaju poraz, pa Kragujevčani ostaju jedini tim koji ih je neprijatno iznenadio. S druge strane, i SBB Vukovi su izgubili samo jednu utakmicu ove sezone od istog tima Divljih veprova, i to, što je posebno zanimljivo, istim rezultatom, 21-14.

Ako je verovati ovom podatku, fanovi obe ekipe mogu se nadati odličnom nadmetanju ekipa ujednačenog kvaliteta. Oba tima su prošle sezone igrala u Ligi šampiona evropske federacije, u kojoj su Turci otišli dalje, do Fajnal for turnira. Ipak, Beograđane bi mogao da osokoli domaći teren i glasno bodrenje požrtvovane publike.

SBB Vukove su ove sezone pojačali Amerikanci, kvoterbek Luis Kindl i trkač Dvejn Brejdi, dok su gosti poverili napad kvoterbeku Kventinu Vilijamsu, a Čarls Mekre i Andre Vajt igraju i u napadu i u odbrani. Među redovima turskog tima su i „naše gore listovi“, Ivan Pavlović, Sava Petrović i Stefan Drecun, od kojih su poslednja dvojica potekla upravo u SBB Vukovima.

U Istočnoj konferenciji su i dalje opcije otvorene, pa timovi imaju sve razloge da ulože i poslednji atom snage u pobedu. Šampion ove konferencije igraće u finalu protiv prvoplasiranog tima Zapada, a to su Svarko Rejdersi iz Insbruka. Oni su sa dva pobede protiv poljskih Vroclav Pantera i danskih Triangl Rejzorbeksa već overili vizu za CEFL Bowl XII.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.