Zbogom Ouklend, od 2020. Las Vegas Rejders!

Posle višemesečnih pregovora NFL tim Rejdersi su zvanično dobili dozvolu da napuste Ouklend i presele se u Las Vegas.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Na godišnjem sastanku vlasnika timova lige u Finiksu, u korist zahteva Rejdersa glasala je 31, a protiv samo jedna NFL franšiza.

Rejdersi su odličili da drugi put u svojoj istoriji napuste Ouklend jer nisu uspeli da od ovog kalifornijskog grada dobiju novi stadion.

"Rejdersi su rođeni u Ouklendu i Ouklend će uvek biti deo naše DNK. Znamo da će neki navijači biti razočarani, čak i ljuti, ali nadamo se da tu frustraciju neće usmeriti ka igračima i trenerima", rekao je vlasnik kluba Mark Dejvis.

Iako se spekulisalo da bi i drugi put u istoriji mogli da se presele u Los Anđeles, ovaj put su napustili Kali i postaće Las Vegas Rejdersi.

Međutim, taj proces će potrajati nekoliko godina, pa se očekuje da Rejdersi igraju na svom Ouklend Koloseumu sigurno u naredne dve, a možda i u trećoj sezoni 2019. Do tada će biti Ouklend Rejdersi.

Tako je "Grad greha" i prestonica kockanja konačno dobila NFL franšizu, a već drugi profesionalni klub u poslednjih nekoliko godina nakon što je prvo stigao hokejaški tim – Las Vegas Najts. "Vitezovi" će debitovati u NHL sledeće sezone.

Rejdersi su u Nevadi dobili dozvolu da grade stadion vredan 1,7 milijardi dolara, a ova američka država će u tome učestvovati sa 750 miliona novca poreskih obveznika.

Tako je u samo godinu dana NFL odobrio čak tri selidbe, prošle godine su Remsi prešli iz Sent Luisa u Los Anđeles, a ove su im se tamo pridružili Čardžersi, koji su napustili San Dijego.

Rejdersi su tri puta bili NFL šampioni, poslednji put 1983. Poslednji put u Superboulu su nastupili 2002. Od 1982-1994. su igrali u Los Anđelesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.