SAAF: Djuksi i Dragonsi uspešni na startu

Prva liga Srbije u američkom fudbalu startovala je proteklog vikenda, a od osam klubova, njih šest je izašlo na teren.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Igor Lazarević
Foto: Igor Lazarević

Prve poene osvojile su ekipa Wild Boarsa, Blue Dragonsa i GAT Dukesa.

Panteri i Zmajevi otvorili su novu prvoligašku sezonu utakmicom u Pančevu u subotu 25. marta, u kojoj su bolju igru prikazali gosti iz Beograda, pobedivši domaćine sa 23:2.

Bez nekoliko prvotimaca, pre svih jednog od najboljih igrača u redovima Pančevaca raning-beka Stefana Dedića, te Majkla Kembela, polovinu ekipe Pantera činili su igrači iz juniorskog pogona koji su pružili dostojan otpor u ovom meču ipak jačem protivniku. Zmajevi su pažljivo gradili napad od samog početka, i to uspeli da materijalizuju već u prvoj četvrtini. U njihovoj ekipi dobro je funkcionisao tandem Zlatić–Nikolić koji je postigao dva tačdauna, a jednom u end-zonu utrčao je i Miloš Grujičić.

Nešto dinamičnija igra viđena je u poslednjoj četvrtini, koju je obeležila odlična rekacija specijalnog tima domaćina, kada je Dejan Gligorić izblokirao šut za ekstrapoen Zmajeva te praktično pretrčao ceo teren, donevši tako prve i jedine poene svom timu.

U poslednjem susretu ovog vikenda novosadska ekipa GAT Dukes pobedila je Legionare iz Sremske Mitrovice sa 50:12. Vojvode su ubedljivijom igrom u napadu došle do prvog ovosezonskog trijumfa.

Narednog vikenda biće odigran preostali meč 1. kola između vicešampiona SBB Vukova i Meridian Indiansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.