Njutn – sjajan igrač bez dostojanstva u porazu

Kvoterbek Karolina Pantersa Kem Njutn bez sumnje je svojim igrama obeležio sezonu u NFL ligi, ali je na kraju pokazao da ima još mnogo toga da uči.

JTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Pantersi su do Superboula ostvarili 15 pobeda i samo jedan poraz, posebno zahvaljujući Njutnu, ali su protekle noći u najvažnijoj utakmici sezone poraženi od Denver Bronkosa sa 24:10.

Odbrana Bronkosa u potpunosti je neutralisala napad Pantera, najjače oružje tima iz Šarlota, a Njutn je sekovan šest puta, što mu se nijednom ove sezone ranije nije desilo.

Iako je jasno da mu je poraz od Bronkosa teško pao, posebno jer je samo dan ranije dobio MVP titulu i našao se među velikanima svog sporta, Njutn očigledno neke stvari još nije naučio. Lepo je prokomentarisao američki novinar Džim Rom – “Ako slavite kada pobedite, morate da se suočite sa muzikom i kada izgubite”.

Njutnova konferencija za medije posle poraza u Superboulu je kratko trajala, i ne samo to, njegovo ponašanje ne ukazuje da se radi o nekome za koga su rekli da igra kako nijedan kvoterbek ranije nije igrao.

Njutn je na pitanja davao kratke odgovore, u pojedinim trenucima je izgledalo kao da je u svom svetu i da uopšte ne sluša šta ga novinari pitaju. Tokom dva minuta, koliko je sedeo pred novinarima, dao je samo jedan smislen odgovor, a potom je samo ustao i napustio svoju konferenciju za štampu, što ne priliči velikim sportistima.

Odigrali su bolje od nas. Ne znam šta hoćete da vam kažem, žao mi je… Imali su bolje akcije od nas, sve se no svelo, mi smo imali svoje prilike, ali smo gubili lopte, dopuštali smo im sekove i bolje pasove, to je to, postigli su više poena od nas”, rekao je Njutn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.