Mening: Dajte pivo, posle ćemo o penziji

Kvoterbek Denver Bronkosa Pejton Mening posle trijumfa na 50. Superboulu odlučio je da ne donosi ishitrene odluke po pitanju svoje budućnosti.

JTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Bronkosi su protekle noći u Santa Klari osvojili svoj treći Superboul trijumfom nad Karolina Pantersima sa 24:10, a mnogi veruju da je Meningu to bila poslednja utakmica u karijeri.

Mening nije bio zvezda jednog od najvećih sportskih događaja ove godine, već je na scenu stupila odbrana Bronkosa, koja je sedam puta sekovala kvoterbeka Pantersa Kema Njutna. I ne samo to, već je izdejstvovala četiri izgubljene lopte svojih rivala i, može se reći, legendarnom kvoterbeku donela drugu titulu, prvu od 2007. godine, kada je osvojio Superboul sa Indijanapolis Koltsima.

Očekivano, po završetku spektakla na stadionu San Francisko 49ersa, sve je zanimalo da li je Superboul označio kraj Meningove karijere, ali on nije dao konačan odgovor.

Uzeću malo vremena da se osvrnem na sve. Postoje prioriteti, prvo želim da poljubim suprugu i svoju decu, da zagrlim svoju porodicu. Popiću mnogo piva, obećavam to. Prvo moram da se postaram za te stvari, da se pomolim i da se zahvalim ’onom gore’ na ovoj sjajnoj prilici i da jednostavno budem zahvalan“, istakao je Mening.

Mening je, ipak, istakao da je poslušao savet svog bivšeg trenera Tonija Dandžija oko donošenja tako velike odluke i odlučan je da odluku o svojoj budućnosti donese glavom, ne srcem.

On mi je poručio da ne donosim emotivnu odluku. Ovo je bila emotivna nedelja, emotivna noć, ali prvo su na redu moji prioriteti, pa sve ostalo. Želim da proslavim titulu sa porodicom i prijateljima, da popijem mnogo piva. Von Miler nas časti“, naglasio je Mening.

Što se tiče Meningove majke, koja je sa tribina zajedno sa ostalim članovima porodice gledala Superboul, ona je već odlučila šta je najbolje za njenog sina.

Želim da se Pejton povuče“, rekla je Olivija Mening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.