Sud ukinuo Brejdijevu suspenziju!

Federalni sud ukinuo je suspenziju Toma Brejdija od četiri utakmice koju mu je izrekla NFL lige zbog slučaja izduvanih lopti.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli

Brejdi je suspendovan jer je NFL utvrdio da je bio upoznat sa izduvanim loptama u finalu konferencije protiv Indijanapolis Koltsa prošle sezone.

Međutim, federalni sud je suspenziju ukinuo jer smatra da je komesar lige Rodžer Gudel preterao kritikujući ga zbog "ličnog određivanja pravde".

"Kao što sam govorio sve vreme procesa, Tom Brejdi je otmena osoba koja predstavlja sve lepo u ovoj igri i ligi. Bez ikakvih dokaza o njegovim lošim postupcima liga je insistirala na neopravdanoj disciplini. Sudija je to shvatio i mi smo mu zahvalni na tome. Sada Brejdi može da se koncentriše na teren", rekao je vlasnik Nju Ingland Petriotsa Robert Kraft.

Međutim, slučaj ovim nije okončan, jer je komesar NFL lige Gudel najavio žalbu na odluku suda.

"Ne slažemo se sa ovom odlukom. Uložićemo žalbu kako bismo zadržali kolektivnu odgovornost u zaštiti intergiteta igre. Moja odgovornost kao komesara je da obezbedim fer takmičenje što je vrhovni princip lige i 32 kluba koja učestvuju u njoj", rekao je Gudel.

Odluku suda pozdravila je Unija NFL igrača istakavši da je to jasna poruka da Gudelov status u ligi mu ne garantuje pravo da bude nepravedan, proizvoljan i da dovodi u zabludu javnost.

Nova sezona NFL lige počinje 10. septembra, a Brejdi će verovatno biti u timu Petriotsa već od prvog vikenda i meča sa Pitsburg Stilersima, jer liga ne insistira na užurbanom procesu.

Osim Brejdijeve suspenzije, Petriotsi su od NFL lige kažnjeni sa milion dolara i oduzimanjem prava na dva pika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.