Softbol tim Srbije na EP u Budimpešti

Srpska softbol reprezentacija učestvuje na Evropskom seniorskom mešovitom prvenstvu u Mađarskoj.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Softbol savez Srbije
Foto: Softbol savez Srbije

Uoči početka turniru priređen je prijem u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti.

"Drago mi je da ste gosti naše ambasade. Povod je lep i verujem da ste se dobro spremili i da ćete se truditi da ostvarite što bolje rezultate u ovom lepom gradu. Danas Mađarska i Srbija imaju najbolje političke odnose u svojoj istoriji. Za to su najzaslužniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban. Imamo zajedničke sednice Vlade, imamo preko 140 bileteralnih sporazuma. Ujedno smo na poslednjoj zajedničkoj sednici u Subotici potpisali i sporazum o saradnji u sportu. Tako da se nadam da će i vaš savez u budućnosti to iskoristiti", istakao je ambasador dr Ivan Todorov.

Ispred Softbol saveza Srbije ambasadora je pozdravio predsednik Slobodan Đurić, a najmlađi član mešovite reprezentacije Srbije Nikola Mrkalj poklonio je Todorovu najnoviji atraktivni dres za šetnju Softbol saveza Srbije.

Boje Srbije uz Mrklja u Budimpešti braniće Milan Đorđević, Dragan Đorđević, Maniša Čanak, Đorđe Mitrović, Nenad Milankov, Nebojša Radonić, Ognjen Babić, Nataša Senderak, Marija Jovanović, Jelena Cvetković, Tatjana Stojanov, Nikolina Jerković, Anastasija Miljuš i Brankica Gorunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.