Bejzbol tim Srbije protiv Grčke na startu EP

U Beogradu će se 24-29. jula održati Evropsko prvenstvo u bejzbolu B divizije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Bejzbol savez Srbije
Foto: Bejzbol savez Srbije

Na terenu na Adi Ciganliji šest reprezentacija boriće se za plasman u evropsku A grupu, a osim naše selekcije učestvuju još Bugarska, Grčka, Austrija, Švajcarska i Izrael.

Prema sistemu takmičenja, igraće svako sa svakim, a dve prvoplasirane ekipe će se naći u finalu.

"Želja nam je da iz godine u godinu podižemo nivo kvaliteta, kao i da bejzbol u Srbiji stiče što više svojih poklonika. Zato je veoma dobro što smo domaćini jednog ovakvog takmičenja, pa bih ovu priliku iskoristio da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta na podršci", rekao je Milan Zonić, predsednik Bejzbol saveza Srbije.

On je jasno istakao i koji je cilj našeg tima.

"Naše ambicije su da sačuvamo status u B diviziji, jer objektivno igramo protiv jačih rivala. Naravno, učinićemo sve da ako nam se ukaže prilika priredimo iznenađenje. Ovaj šampionat će biti veliko iskustvo za naš tim, a nadam se da će naše utakmice privući publiku", rekao je Zonić.

Reprezentacija Srbije pripreme je odradila u Čikagu

"Prvi put smo bili na turneji u Americi i utisci su sjajni. Ono što je za nas najvažnije je da smo dobili tri pojačanja. Reč je o momcima koji su našeg porekla, a koji su rođeni, žive u Americi i tamo studiraju. Kristijan Bokić igra na poziciji pičera i on je najveći adut naše reprezentacije. Uz njega su tu još Danijel Balić i Nik Mitrović koji završavaju svu neophodnu proceduru oko dobijanja pasoša, pa se nadamo da će nam se što pre priključiti. Ono što je svakako najvažnije da oni imaju ogromnu želju da igraju za Srbiju", ističe Zonić.

Prvi meč naše selekcije na šampionatu je u ponedeljak od 17 sati, a protivnik je Grčka.

"Kompletan grčki tim je sastavljen od američkih igrača i svesni smo da nas očekuje veoma težak meč. Ipak, nadamo se da imamo šanse za iznenađenje jer će za nas bacati Kristijan Bokić, koji bi mogao da donese prevagu", zaključio je Zonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.